Naiset pörheinä kotisalissa

Palataan muutaman viikon takaisiin tunnelmiin kun naisten aluesarja pelasi kotisalissa turnauksensa. Alisa Mäkelä selostaa päivän tapahtumia seuraavasti:

Lähtökohdat naisten lauantain kotiturnaukseen olivat kutkuttavat. Olimme saaneet valmentajaosastolle vahvistusta kun itse Kim Buchwald tuli penkille jakamaan tietojaan ja taitojaan. Valmennuskaksikko saikin pelaajat erinomaiseen vireeseen ja ensimmäisessä pelissä ÄU piteli vain hatuistaan kiinni, kun näytimme, miten kotisalissa pelataan. Sanni nosteli palloja Aksulle kuppiin ja Aksu jakeli unelmapasseja hyökkääjille. Kaikki toimi juuri niin kuin osataan ja ollaan harjoiteltu. Sekoilusta ei ollut tietoakaan vaan homma toimi kuin junan vessa. Kolmas erä meni hieman tiukemmissa merkeissä, mutta Allu kopitti keskarin tilanteessa 23-23 ja eräpallo hoideltiin vastustajan kenttään. Niinpä lopputulos suotuisasti meille
(25-14, 25-10, 25-23).


Pelin jälkeen vedettiin evästä naamariin sekä huilattiin ja katsottiin taktiikat kohdilleen seuraavaa peliä varten. Vastassa oli viime kaudelta tuttu Bombbe. Peli ei lähtenyt ihan samanlaisella rallattelulla liikkeelle, pelattiin monta todella pitkää pallorallia, joissa läähätettiin kuin pikkukoirat kesähelteellä. Mutta niin vain tiukat väännöt kääntyivät meidän eduksi. Kaksi erää väännettiin meille, kolmannessa erässä alkoi aamun kaurapuuron energiat olla käytettynä ja hieman väsähtäneenä viimeinen erä meni vastustajalle.
(25-23, 27-25, 14-25).

Päivä oli todella onnistunut ja huima parannus edelliseen turnaukseen verrattuna. Peli oli iloista, äänekästä ja monipuolista.

Päivän erikoismaininnat:

⁃ Erinomainen joukkuesuoritus ja hyvä peli-ilme.

Aksu: Erinomainen passipäivä, kauden parasta peliä.

Emppu: hienosti tuli vaihdosta sisään sotkemaan vastustajan torjuntatyöskentelyä.

-Sanni: poimi vastustajan keskihyökkäyksiä kuin marjoja ja teki onnistuneita karjumisharjoituksia patjavarastossa.

Allu: paljon onnistuneita hyökkäyksiä.

Laura: erinomainen sisääntulo äitiyslomalta.

Miisa: nilkkavaivat suunnilleen selättäneenä rentoa tekemistä.

Kateriina: muutama erinomainen pommi vastustajan kenttään ja huikeita syöttöjä.

Paukku: verkon kuningatar torjui ja paukutti vastapalloja kenttään kuin vanha tekijä.

Katja: syke yhtä korkealla kuin pelaajilla pelin mukana elämisessä.

Miko: ensimmäiset ansaittu kehut joukkueelle tämän kauden aikana.

Kim: joululaulut, jotka virittivät meidät hyvään pelitunnelmaan.

Iisa, pinja, ilona ja Ilkka: millintarkkaa tuomarointi-, kirjurointi- ja tilastointityöskentelyä.

Teija: kioskityöskentely oli jälleen kerran täyttä timanttia.

Fanit: ihanaa kannustamista.

Tarjottiin Kimille jatkosopimusta valmentajaosastolta, hän jäi vielä harkitsemaan tarjousta. Ilta jatkuu saunan ja avannon merkeissä, jotta huomenna päästään vielä sängystä ylös. Hyvillä fiiliksillä kohti treenejä ja seuraavia pelejä.

Alisa #20

 

Women Impressive at the Home Court

Let’s return to the atmosphere of a women’s local league tournament that took place a few weeks ago at the home court. Alisa Mäkelä narrates the day’s events as follows:

The conditions for the women’s Saturday home tournament were exciting. We had received a boost to the coaching staff as Kim Buchwald himself came to the bench to share his knowledge and skills. The coaching duo got the players in excellent form, and in the first game, ÄU could hardly hold onto their hats as we showed how to play in the home court. Sanni received balls to Aksu, who delivered dream sets to attackers. Everything worked just as we know and have practiced. There was no chaos; it all ran as smoothly as a train toilet. The third set was a bit tighter, but Allu smashed the middle blocker at 23-23, and we secured the set point in the opponent’s court. So, the end result was favorable for us (25-14, 25-10, 25-23).

After the game, we had some food, took a break, and sorted out tactics for the next match. We faced the familiar Bombbe from the last season. The game didn’t start with the same gusto; we played many really long rallies, panting like small dogs in the summer heat. But the tight contests turned in our favor. We wrestled two sets to our advantage, in the third set, the morning oatmeal energy was used up, and a bit tired, we lost to the opponent (25-23, 27-25, 14-25).

The day was really successful and a tremendous improvement compared to the previous tournament. The game was joyful, loud, and versatile.

Special mentions of the day:

 • Excellent team performance and a good game spirit.

 • Aksu: Excellent day of setting, the best game of the season.

 • Emppu: Came off the bench nicely, disrupting the opponent’s blocking.

 • Sanni: Picked opponent’s middle attacks like berries and had successful roaring exercises in the mattress storage.

 • Allu: Many successful attacks.

 • Laura: Excellent comeback from maternity leave.

 • Miisa: Playing with relaxed ease, almost overcoming ankle problems.

 • Kateriina: Some excellent bombs into the opponent’s court and incredible serves.

 • Paukku: The queen of the net blocked and smashed counterattacks into the court like an old pro.

 • Katja: Heart rate as high as the players in living with the game.

 • Miko: First well-deserved praises to the team this season.

 • Kim: Christmas carols that got us in a good game mood.

 • Iisa, Pinja, Ilona, and Ilkka: Precise refereeing, recording, and stat work.

 • Teija:  work was once again top-notch.

 • Fans: Lovely cheering.

We offered Kim a contract extension from the coaching staff; he is still considering the offer. The evening continues with sauna and ice swimming so that tomorrow we can still get out of bed. With good vibes towards practices and the next games.

Alisa #20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.