In the men’s game, emotions and yellow cards were seen

In the men’s game, various emotions were seen from players, coaches, and spectators alike! Kim Buchwald describes how the game unfolded:

Kiisto is a young, but very skilled and talented team, that beat Ploki 3-0 last time we played. For Sundays game Ploki was even without their two first choices for both libero and setter, which sent young Viljama Poikonen and old Kim Buchwald in the starting 7. Another new player in Ploki since last game against Kiisto was also middle Lauri “Jesus” Ahvenjärvi, who is the latest addition to the team.

Pihtipudas Sali is known to be a great home court, and the fans really showed that again. Throughout the whole game the atmosphere was amazing, and the fans got to be part of a really exciting game. In beginning of 1. set Ploki made a lot of errors in attack, and the rhythm between attackers and setter was not really there. But lead by Mosse Kostamos strong attacks and great receptions, Ploki managed to win the set 25-23 (also with a little help from 6 Kiisto servemistakes)

2. set was a close affair, where both teams raised their level. It needed 4 amazing power spin serves in a row from Otto Hautanen (2 of those even aces) to close the set 25-22 for Ploki.

After the break Kiisto switched serve targets to Antti Rasi and Viljami Poikonen, but both help up great in receiving. Ploki was behind most of the set, but especially Otto Hautanen did all he could to keep the home team in the set with 6 attack points on 67 % kill. In the end Ploki lost 22-25.

4. set started out great for Ploki, who jumped out to a what looked like a decisive 16-13 lead. Otto Hautanen was even hotter in this set (9 points in attack), while also Lauri “Jesus” Ahvenjärvi was resurrected and made 2 points in attack and also 2 monster blocks. The ending was incredibly exciting and after some strong serving from Jere Marjoniemi, Ploki even had two match points, but missed them both. Set was lost 25-27.

In the 5. and final set Pihtipudas Sali was as loud as ever, and every point for Ploki gave great cheers from the fans. Ploki managed to get a good start and build a decisive 13-8 lead, before most appropriate Otto Hautanen could kill the last attack to 15-12. Plokis win was a team effort, where everybody filled out their roles perfectly. It was for sure Otto Hautanens best perfomance for Ploki this season, chipping in almost 50 % of the teams total points (4 aces, 27 attacks and 1 block).

41 year old Kim Buchwald was chosen as MVP, and had to use all of his experience to fill in as setter, when the 2 starting setters were not available. He got a few extra cheers and applauds in Pihtipudas Sali, since it probably was his last game in the Ploki jersey.

Kim Buchwald #4

 

Ukkojen pelissä tunteita ja keltaisia kortteja

Ukkojen pelissä nähtiin monenlaisia tunteita, niin pelaajilta, valmentajilta kuin katsojiltakin! Kim Buchwald kertoo pelin kulusta:

Kiisto on nuori, mutta erittäin taitava ja lahjakas joukkue, joka voitti meidät viime kerralla 3-0. Sunnuntain pelissä Ploki oli ilman normaaleja liberoitaan sekä passariaan, mikä lähetti nuoren Viljama Poikosen ja vanhan Kim Buchwaldin avausseitsikkoon. Toisena uutena pelaajana Plokissa viime pelin jälkeen Kiistoa vastaan oli myös keskipelaaja Lauri “Jesus” Ahvenjärvi, joka on joukkueen viimeisin vahvistus.

Pihtipudas Sali tunnetaan hienona kotiareenana, ja fanit näyttivät sen jälleen. Koko pelin ajan ilmapiiri oli uskomaton, ja fanit saivat olla osa todella jännittävää peliä. Ensimmäisessä erässä Ploki teki paljon virheitä hyökkäyksissä, ja hyökkääjien ja pelinrakentajan välinen rytmi ei ollut aivan kohdallaan. Mutta Mosse Kostamon vahvojen hyökkäysten ja hienojen vastaanottojen johdolla Ploki onnistui voittamaan erän 25-23 (myös hieman avustettuna 6 Kiiston syöttövirheellä).

Toinen erä oli tiukka taisto, jossa molemmat joukkueet nostivat tasoaan. Tarvittiin neljä uskomatonta voimakasta syöttöä peräkkäin Otto Hautaselta (joista kaksi oli peräti ässiä) sulkeakseen erän 25-22 Plokille.

Tauon jälkeen Kiisto vaihtoi syöttökohteita Antti Rasiin ja Viljami Poikoseen, mutta molemmat pistivät hienosti vastaan. Ploki oli suurimman osan erästä tappiolla, mutta erityisesti Otto Hautanen teki parhaansa pitääkseen kotijoukkueen mukana erässä tehden 6 hyökkäyspistettä 67 %:n tehokkuudella. Lopulta Ploki hävisi erän 22-25.

Neljäs erä alkoi hienosti Plokille, joka nousi näyttävästi 16-13-johtoon. Otto Hautanen oli vieläkin kuumempi tässä erässä (9 pistettä hyökkäyksissä), ja myös Lauri “Jesus” Ahvenjärvi heräsi henkiin tekemällä 2 pistettä hyökkäyksissä ja myös 2 kaappitorjuntaa. Päätös oli uskomattoman jännittävä, ja Jere Marjoniemen voimakkaan syöttövuoron jälkeen Plokilla oli jopa kaksi ottelupalloa, mutta ne molemmat valuivat läpi sormien. Erä päättyi 25-27 tappioon.

Viidennessä ja viimeisessä erässä Pihtipudas Sali oli yhtä äänekäs kuin aina, ja jokainen Plokin piste sai fanit huutamaan innosta. Ploki onnistui saamaan hyvän alun ja rakentamaan ratkaisevan 13-8-johdon, ennen kuin sopivasti Otto Hautanen voisi tappaa viimeisen hyökkäyksen ja viedä erän 15-12. Plokin voitto oli joukkueen yhteinen ponnistus, jossa kaikki täyttivät roolinsa täydellisesti. Se oli varmasti Otto Hautasen paras suoritus Plokille tällä kaudella, tuoden lähes puolet joukkueen kokonaispisteistä (4 ässää, 27 hyökkäystä ja 1 torjunta).

41-vuotias Kim Buchwald valittiin päivän parhaaksi pelaajaksi ja hänen piti käyttää kaikkea kokemustaan toimiessaan passarina, kun kaksi aloittavaa passaria eivät olleet saatavilla. Hän sai ylimääräiset suosionosoitukset Pihtipudas Salissa, koska tämä todennäköisesti oli hänen viimeinen pelinsä Plokin paidassa.

Kim Buchwald #4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.