Naisten vieraspelissä vastoinkäymisiä kuin sieniä sateella

Naisten 2-sarja joukkue kävi Laihian monitoimitalolla hakemassa yhden sarjapisteen hyvinkin ailahtelevasta viisieräisestä pelistä. Pelaajat Eevakaisa Salmi ja Inka Rajala kertovat pelistä seuraavaa:

Peliin lähdettiin hyvällä sykkeellä Siekkisen hyökkäämällä ekalla pisteellä. Mainittakoon nyt että Siekkinen paukutteli päivän aikana 20 pistettä. Pian ekassa erässä Laihia otti aikalisän tilanteessa 9-4. Kaksi ensimmäistä erää voitettiin hyvällä tekemisellä, ensimmäinen 25-17 ja toinen erä tiukemmin 27-25, jonka jälkeen tuntui alamäki alkavan. 

Hämmennystä meille aiheutti miltein olematon syöttötila, jolloin kovaa kisasyöttöä hakiessa tuli paljon viivarikkoja ja pitkäksi venyneitä syöttöjä.

Kolmannesta ja neljännestä erästä ei juurikaan jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Niiden osalta käteen jäi lähinnä nollattavaa ja hyviä pohdintoja yleisestä sulamisesta. Vastustaja sai hyvillä torjunnoilla hämmennettyä omaa peliämme ja kovalla syötöllä söi meiltä tehoja. Erät päättyivät selkeästi vastustajalle. Kolmas erä 25-17 ja neljäs erä 25-15. Neljännessä erässä valmentajaamme muistutettiin valmentajan tehtävästä ja jättämisestä tuomarin tehtävät tuomarille. 

Tuomaripalaute tuotti tulosta, joskaan ei kovin toivottavaa, ja viidennessä erässä kapteenimme Siekkisen Inka sai keltaisen kortin. Kaksi Plokin aikalisääkään ei saanut peliä kasaan ja viimeinen erä päättyi 15-8 vastustajalle ja koko peli luvuin 3-2.

Yksi suurimmista kompastuskivistä olivat vastustajan peipit. Torjunta oli hieman hukassa peippien suhteen eikä puolustus pystynyt kairaamaan niitä ylös. Tietää ainakin mitä tulevan viikon treeneissä tehdään.. Joka erässä tuli toki myös hienoja onnistumisia. Nähtiin niitä kuuluisia nappipasseja, joista saatiin upeita hyökkäyksiä ja mukaan mahtui pari kovaa torjuntaakin. Niiden muistaminen häviön jälkeen vaatii vain hieman kaivelua.

”Perusvarma” ei tänään riittänyt. Peli oli täysin voitettavissa, mutta hukuttiin omiin virheisiin, eikä päästy pelaamaan omalla tasolla. Alkuerät olivat tasaisia, mutta kolmannen erän puolessa välissä erää alkoi sulaminen, joka ei ottanut loppuakseen. Joukkueella on nyt kotitehtävänä harjoittaa itsereflektointia ja pohtimista mistä sulaminen mahtaisi johtua ja miten pääsemme joukkueena siitä yli.

Jatkossa ainakin riisin syöntiin ennen pelejä täytynee panostaa. Tuomaripeli ja Laihian kotiyleisö kaivautui pelaajien pään sisään, joten ensi viikolla Nurmossa olevasta pelistä lähdetään hakemaan zen-tilaa. Keskitytään jatkossa hyvään energiaan ja positiivisen mielen ylläpitämiseen.

Eevakaisa Salmi #6 ja Inka Rajala #15

 

Challenges in the women’s game

The women’s 2nd division team went to the Laihia multipurpose hall and secured one league point from a highly fluctuating five-set game. Eevakaisa Salmi and Inka Rajala describe the game as follows:

We started the game with a good rhythm, with Siekkinen attacking for the first point. It’s worth mentioning that Siekkinen scored 20 points during the day. In the first set, Laihia called a timeout at 9-4. We won the first two sets with solid performance, the first set 25-17 and the second set, albeit closely, 27-25, after which it felt like a downward trend was beginning.

One of the challenges that baffled us was the almost non-existent serve space, resulting in many line violations and long serves when attempting powerful jump serves.

There isn’t much to say about the third and fourth sets. They were mainly about hitting the reset button and contemplating our overall meltdown. The opponent disrupted our game with strong blocks and took away our power with aggressive serves. The third set ended 25-17, and the fourth set 25-15. In the fourth set, our coach was reminded of their role and leaving the referee’s duties to the referee.

The referee feedback had some impact, though not quite what we hoped for, and in the fifth set, our captain Inka Siekkinen received a yellow card. Even two Ploki timeouts couldn’t get our game back on track, and the final set ended 15-8 for the opponents, resulting in a 3-2 victory for them.

One of the significant stumbling blocks was the opponent’s blocks. We struggled with the blocking against the opponents’ attacks, and our defense couldn’t dig them. We at least know what we’ll be working on in the upcoming week’s practice sessions. In each set, there were, of course, some great successes. We witnessed those famous pinpoint sets that led to fantastic attacks, and there were a couple of strong blocks as well. Remembering those moments after a loss just requires a bit of digging.

“Playing it safe” wasn’t enough today. The game was entirely winnable, but we drowned in our own mistakes and couldn’t perform at our level. The early sets were competitive, but midway through the third set, a meltdown began that didn’t seem to end. The team’s homework now is to engage in self-reflection and ponder what might be causing these meltdowns and how we can overcome them as a team.

In the future, we’ll need to invest in eating rice before games at the very least. The referee’s performance and the Laihia home crowd got into the players’ heads, so next week in Pihtipudas, we’ll be seeking a zen-like state for the game. Going forward, we’ll focus on maintaining good energy and a positive mindset!

Eevakaisa Salmi #6 and Inka Rajala #15.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.