”Pitäs keskittyä vain lehmien lypsyyn” – Plokin miehet voittojen tielle

Plokin miehet pelasivat 12.2. Pihtipudas-salissa paikasta Länsi-Suomen aluesarjan lopputurnaukseen. Vastustajiksi Keski-Suomen maakuntakeskuksesta saapuivat Bombbeballe ja JyväsLentis. Otteluissa pelattiin 3 erää ja jokaisesta erävoitosta palkittiin yhdellä sarjapisteellä, kirjoittaa Aksu Körkkö.

Ploki lähti turnaukseen laajalla rosterilla, mukana kokoonpanossa Ossi ”Pohjekramppi” Pärnänen, Jani ”Ylikunto” Pappinen, Markus ”Aamulypsy alkulämmittelynä” Heinonen, Miko ”Maha täynnä jalkoja” Siekkinen, Jami ”Vaihdosta avaukseen” Piippo, Kim ”Kultasormi” Buchwald, Jere ”Kierrehypäri” Marjoniemi, Aksu ”Siloposki” Körkkö, Matias ”700g keihäs 66metriä” Viikilä, Petri ”Aina mukana harjoituksissa” Myllynen ja Ilkka ”Joensuusta länteen” Parviainen sekä Anssi ”Dj polvikipu” Kuha.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui JyväsLentis, joka oli viettänyt lauantain A-poikien turnauksessa Virroilla. Edellispäivän pelireissu ja kotiyleisön häkellyttävä kannustus häiritsivät Jylen poikia koko ottelun, tehden pelistä syöttö- ja hyökkäysvirheiden sävyttämän.

Jylen kantavina voimina mainittakoon millintarkkoja rajalyöntejä kakkospuolelta hyökännyt hakkuri Niko Korhonen sekä passari Osku Murtoniemen ja keskipelaaja Juho Liimataisen siirtohyökkäys. Koutsi Pesonen ohjeisti ansiokkaasti Plokin torjuntaryhmitystä, ja ottelun loppupuolella vastustajan hyökkäystehot alkoivat laskea. Jylen pelillinen selkäranka murtui kolmannessa erässä Jami Piipon tullessa vaihdosta syöttöruutuun Plokin johtaessa 11–10.

Lentopallon ja beach-volleyn maajoukkuevalmennuksesta tuttu Mikko Häyrinen yritti aikalisillä ja vaihdoilla häiritä syöttäjän keskittymistä, mutta Jami kesti paineet ja tilanne Jamin syöttöputken jälkeen 15–11. Plokin miehet eivät enää Jylen-pojille ohjaksia luovuttaneet ja kauden ensimmäinen 3–0-voitto (25–19, 25–19, 25–17) oli todellista totta. Videotarkistuksen jälkeen Plokin tehot: Aksu 10 pistettä, Ossi 8, Jani 7, Jere 7, Kim 7, Make 6 ja Jami 2.

Herkullisia passeja ja hyvää hyökkäystä

Päivän toinen ottelu käytiin Bombben ja Jylen välillä. Bombbe osoitti sitkeytensä, voittaen Jylen pojat 2–1 (21–25. 25–22, 26–24). Bombbe nousi kolmannessa erässä vahvalla torjuntapelillä ja Tuomas Matikkalan alakautta aloituksilla voittoon tilanteesta 24–19. Ottelun nähneenä koutsi Pesonen lupasi jokaiselle pelaajalle penaltya, mikäli samanlainen juhliminen jatkuisi myös Plokia vastaan.

Kamppailu Bombben kanssa alkoi muutoksella kokoonpanoon, sillä rankka treeniviikko kaksine harjoituksineen ja Pihtiputaan korkea ilmanala ottivat veronsa, ja Jani ”Ylikunto” Pappisen turnaus jatkui vaihtopenkin puolella, tilalle viime pelissä syöttövaihdolla säväyttänyt Jami Piippo.

Ottelun ensimmäinen mentiin Plokin johdossa ja puolustus- ja vastaanottopeli Siekkisen Mikon esimerkillä mahdollistivat onnistumisia laajalla hyökkäysrintamalla. Toisessa erässä Bombbe johti vielä 6–8 tilanteessa, mutta Markuksen kovat keskihyökkäykset nostattivat henkeä ja ote pelistä alkoi kääntyä. Kimin ja Ossin yhteispeli sujui koko päivän, ja Ossi saikin herkullisia passeja niinkin paljon, että unohti päivän aikana syödä riittävästi oikeaa ruokaa ja ottelu päätyi ennenaikaisesti ikäviin pohjekramppeihin erän loppupuolella.

Matias ”700g keihäällä 66 metriä” Viikilä vaihdolla Pärnäsen tilalle syöttöruutuun, ja syöttöputken jälkeen tilanteessa 22–14 ei erän tulevasta voittajasta enää ollut epäselvyyttä. Kolmanteen erään Bombbe sai lentävän lähdön, ja Vuorelan Villen syöttäessä koutsi Pesonen joutui turvautumaan aikalisään tappioasemassa 1–5.

Aikalisän jälkeen muutamia näyttäviä ja ei-niin-näyttäviä hyökkäyssuorituksia, ja Ploki nousi tasoihin 11–11. Erä eteni tasatahtiin pistepisteeltä Plokin johtotilanteeseen 20–19, johon koko päivän vähillä omilla virheillä pelannut joukkue oli virhesumaansa säästellyt. Erinäisten kommellusten kautta viimeinen erä Bombelle 6:lla Plokin virheellä.

Koutsin lupailemalta penaltilta onneksi säästyttiin ja ottelun voitto Plokille 2–1 (25–14, 25–17, 21–25). Henkilökohtaisten pisteiden valossa hyökkäyspeli oli monipuolista: Aksu 16, Markus 10, Jami 10, Ossi 7, Jere 4, Matias 2 ja Kim 2.

Erityismaininnat

 • Kim”Kultasormi” Bouchwald pyöritti joukkueen hyökkäyspeliä ennennäkemättömän laajalla rintamalla, vaikeuttaen vastustajien torjuntapelaamista ja saaden Plokin miehet näyttämään jopa paremmilta kuin he oikeasti ovat. Kim hyödynsi pituuttaan verkkopelissä saaden useita torjuntoja ja hyökkäyspisteitä päivän aikana.
 • Markus ”Aamulypsy” Heinonen tuhahti perjantain harjoituksien päätteeksi otsikon mukaisen lausahduksen (“Pitäs keskittyä vain lehmien lypsyyn”), onneksi sunnuntain onnistumiset saivat miehen järkiinsä ja Make jatkaa edelleen päätoimisena lentopalloilijana ja sivutoimisena maatalousharrastelijana. Mainittakoon vielä, että vierasjoukkueiden useita sormivammoja kärsinyt torjuntaryhmitys lähetti adressin, jossa Markusta pyydetään viettämään enemmän aikaa lentopallokentällä navetan sijaan. Ilmeisesti lentopallo lähtee työmiehen kädestä laittoman lujaa.
 • Lisäksi mainittakoon, että Jani ”Ylikunto” Pappiselle joukkueen valelääkärin määräämänä harjoittelukieltoa 18.3. asti, jotta kuntohuippu osuisi tällä kertaa kohdalleen itse peliin eikä sitä edeltäviin harjoituksiin. ”Pohjekramppi” Pärnästä samainen puoskari kehotti välttämään pistetehtailua ja päästämään myös muut hyökkääjät pisteiden makuun.
 • Plokin miehet kohtaa viimeisessä Keski-Suomen lohkon turnauksessa 18.3. Vehniän noidankattilassa kotijoukkue Wartin ja Keuruun toverit. Valitettavasti fanien bussikuljetus joudutaan perumaan, koska areenan suurin sallittu henkilömäärä on 12 kpl. Onneksi pystyt halutessasi seuramaan ottelua Plokin Facebook-sivuilta reaaliaikaisesti videon välityksellä kello 14:30 alkaen.
 • Plokin miehiltä iso kiitos kanttiinin pitäjille, kirjureille, mm. Hakosen lentopallosuvusta koostuneelle rumpuryhmälle ja paikalle vaivautuneille lähes sadalle katsojalle.

Teksti: Aksu Körkkö

“Should just concentrate on milking cows” – Ploki’s men on a winning streak

On the 12th of February, Ploki’s men fought for a spot in the finals at a tournament in the Western-Finland preliminary series. Bombbeballe and JyväsLentis arrived as opponents from the provincial center of Central Finland. Three sets were played in each match and every win of a set was equal to one point in the series, writes Aksu Körkkö.

Ploki had a wide array of players in their lineup, consisting of players like Ossi “Calf cramp” Pärnänen, Jani “Overtraining” Pappinen, Markus “Morning milking as a warm-up” Heinonen, Miko “Nothing but legs” Siekkinen, Jami “From the bench to the starting lineup” Piippo, Kim “Goldfinger” Buchwald, Jere “Curved jump serve” Marjoniemi, Aksu “Clean-shaven” Körkkö, Matias “700 g javelin for 66 meters, Viikilä, Petri “Always in training” Myllynen and Ilkka “West of Joensuu” Parviainen, as well as Anssi “DJ Knee pain” Kuha.

The opposing team in the first game was JyväsLentis, which had already been in an A-junior league tournament in the city of Virrat on Saturday. The tiring trip the day before and the staggering support from the home fans weighed heavily on the Jyle’s boys throughout the match, resulting in a match full of serving mistakes and attacking errors.

Outside hitter Niko Korhonen with his pinpoint accurate line shots from position 2 as well as the attacks from setter Osku Murtoniemi and outside hitter Juho Liimatainen were the backbone of Jyle. Coach Pesonen directed Ploki’s blocking lineup with great success and at the end of the match the opponent’s attack power started to deteriorate. Jyle completely lost their spirit to fight in the third set as Jami Piippo took his place as the server with Ploki in the lead 11–10.

Mikko Häyrinen, known for volleyball and beach volleyball national team coaching, tried to disturb the server with time-outs and substitutions, but Jami handled the pressure, which resulted in a score of 15–11 after a point streak from him. Ploki’s men called the shots throughout the rest of the game and the first 3–0 (25–19, 25–19, 25–17) win of the season became a reality. After a brief video review, Ploki’s personal points were as follows: Aksu 10 points, Ossi 8, Jani 7, Kim 7, Make 6 and Jami 2.

Delicious passes and excellent attacks

The second match of the day was between Bombbe and Jyle. Bombbe showed their mettle by beating Jyle’s boys 2–1 (21–25, 25–22, 26–24). During the third set with the score being 24–19, Bombbe rose to triumph with strong blocking plays and Tuomas Matikkala’s underhand serves. After the game, coach Pesonen promised penalties to every player in the team if similar partying and point scoring continued against Ploki as well.

The fight against Bombbe began with a change to the starting lineup because the previous tough training week and the high altitude of Pihtipudas took their toll, and Jani “Overtraining” Pappinen’s tournament continued from the bench. He was substituted by Jami Piippo, who had knocked it out of the park with his serves in the previous game.

The first set of the game had Ploki in the lead, and Miko set an example with his defensive and receiving plays, which in turn led to great success in attacking plays during the set. In the second set, Bombbe was still in the lead 6–8, but Markus’ hard middle attacks gave inspiration, and the roles were eventually reversed. The interplay between Kim and Ossi worked well throughout the day, and eventually Ossi was treated with such a huge number of delicious passes that he forgot to eat enough actual food, which led to his match ending prematurely because of nasty calf cramps during the later stages of the set.

Matias “700 g javelin for 66 meters” Viikilä replaced Pärnänen as the server, and after a point streak from him, the score was 22–14, which left no doubt about the winner of the set. Bombbe got off to a flying start in the third set, and as Ville Vuorela was serving, coach Pesonen had to resort to a time-out when losing 1–5.

After the time-out and a bunch of spectacular and not-so-spectacular offensive plays, Ploki evened the score to 11–11. The set continued neck and neck, point after point, until the score was 20–19 with Ploki in the lead. However, after a series of blunders and 6 separate errors from Ploki’s part, the set was won by Bombbe, which was to be expected at some point, considering Ploki had made so few errors previously during the day.

Luckily, the penalties, which the coach had previously threatened the players with, were avoided as the match was won by Ploki with the final score being 2–1 (25–14, 25–17, 21–25). Offensive plays had been diverse considering the personal scores: Aksu 16, Markus 10, Jami 10, Ossi 7, Jere 4, Matias 2 and Kim 2.

Honorable mentions

 • Kim “Goldfinger” Bouchwald was the heart and soul of the team’s offensive plays in a never-before-seen manner, as he was both making the opponent’s defensive play difficult and making Ploki’s men look even better than they actually are. Kim was able to make use of his height close to the net by executing several blocks and offensive points throughout the day.
 • Markus “Morning milking as a warm-up” Heinonen snorted an utterance deserving of a heading at the end of Friday’s training: “Should just concentrate on milking cows”. Luckily, Sunday’s accomplishments made him come to his senses, and ”Make” will continue as a full-time volleyball player and part-time farmer. As a side note, the defensive lineups of the opposing teams, which suffered numerous finger-related injuries, submitted a petition, in which Markus was requested to spend more time on the volleyball field rather than the cowshed. It would seem that the farmer’s arm accelerates a volleyball to ludicrous speeds.
 • In addition, Jani “Overtraining” Pappinen was prescribed a ban on training until March 18 by the team’s fake doctor to make it so that his peak condition would be during the games instead of the preceding training. The same charlatan urged “Calf cramp” Pärnänen to ease up on the point hoarding to let the other attackers score at least some points.
 • On March 18, Ploki’s men will be between a rock and a hard place in Vehniä, where they will face the home team Wartti and Keuruun toverit at the final tournament in the Central-Finland preliminary series. Unfortunately, the fan’s bus trip must be canceled as the maximum capacity of the arena is 12 people. Fortunately, you can watch the match in real time on Ploki’s Facebook starting at 14:30.
 • A huge thank you from Ploki’s men to the canteen workers, scorekeepers, the drum group that consist of members of the Hakonen family, a long line of volleyball players, and each and every one of the hundred audience members that bothered to make an appearance.

  Text Aksu Körkkö
  Translation Vili Körkkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.