Lentopallolegenda veti D-junnujen treenit ja korkkasi pallotykin

Plokin D-joukkue sai nauttia harvinaista valmennusherkkua maanantaina: lentopallolegenda Jouni Parkkali kävi vetämässä tehokkaan tekniikkatreenin. Samalla nähtiin, miten uusi pallotykki tehostaa harjoittelua.

Parikymmentä vuotta sitten Ploki Pihtiputaan kummisedäksi nimetty Jouni Parkkali ei ole jättäytynyt lentopalloilusta eläkkeelle. Hän valmentaa, konsultoi ja manageroi. Hän on omistautunut yhä enemmän nuorten valmentamiselle sen jälkeen, kun hän 22 vuotta sitten ideoi lentopalloilun minimaajoukkueen, jossa sadat nuoret ovat tutustuneet lajiin.

– Tärkeintä junnujen kanssa on, että saadaan säilymään innostus pelaamiseen ja huolehditaan kaikkien tasa-arvoisesta valmentamisesta. Kun joukkueessa on mukava olla, on onnistuttu, Parkkali tiivistää Pihtipudas-salissa.

Pallon kanssa tutuksi – myös tykin keinoin

Parin tunnin treeneissä Parkkali tähdensi Plokin D-nuorille oikean tekniikan merkitystä. Hän pitää olennaisena monipuolista ja runsasta harjoittelua pallon kanssa – ja sitä myös saatiin. Yhtenä apuna oli pallotykki, joita Parkkali tuo maahan.

Ploki Pihtiputaan juuri hankkima tykki on uusinta mallia ja italialaista tekoa. Tykki on tärkeä lisä seuran kaikkien joukkueiden hyökkäys-, puolustus- ja vastaanottoharjoituksiin. Se myös vapauttaa valmentajan aikaa ohjaukseen.

– Tykin ansiosta harjoituksiin tulee paljon samanlaisia toistoja. Pienessäkin ajassa pystytään saamaan laadukkaita toistoja tehokkaasti ja säästämään samalla valmentajan olkapäätä.

Monien ansioiden lentopalloilija

Parkkalin vetämiä harjoituksia tuli seuraamaan Pihtipudas-saliin myös keihäänheiton valmentaja Kimmo Kinnunen. Urheilulegendat kättelivät ja vaihtoivat ajatuksia niin lentopalloilusta kuin heittolajeistakin.  

Parkkali palkittiin neljä kertaa vuoden suomalaisena lentopalloilijana vuosina 1977–1981, ja hänet on valittu Suomen kaikkien aikojen lentopalloilijoiden kuusikkoon. Ammattilaisuransa aikana hän pelasi muun muassa Italiassa ja Turkissa. Hänen ansiolistallaan on esimerkiksi seitsemän aikuisten sarjan SM-kultaa, kaksi hopeaa ja neljä pronssia sekä useita Pohjoismaiden mestaruuksia ja Euroopan mestareiden cupin finaaliedustuksia.

Aktiiviuransa jälkeen Parkkali valmensi kotimaisia miesten joukkueita ja pari vuotta Sveitsissä, ja sen jälkeen hän on valmentanut pääasiassa nuoria.

Tykin hankintaan paljon lahjoituksia

Ploki Pihtipudas hankki uuden pallotykin viime vuoden lopulla. Hankinta onnistui, koska pihtiputaalaiset innostuivat tukemaan sitä erityisen aktiivisesti.

Sponsoreina olivat Bobcat Urakointi Kari Leppänen, Hubteekki, J. Paanasen Liikenne Oy, Keski-Suomen Betonirakenne Oy, Keski-Suomen Kuljetus Oy, Kiinteistöhuolto Jari Rauhala, Pihtiputaan Kiinteistöpalvelu ja Pihtiputaan kunta. Lisäksi lahjoittajina olivat Pekka Erkkilä, Kauko Hakonen, Petra Häkkinen, Lauri Ihalainen, Jouko Kesola, Kirsti ja Reino Koljonen, Anssi Kuha, Titta Laakkonen, Lions Club Pihtipudas Emmit, Parturi-Kampaamo Saxet M. Kinnunen, Pihtiputaan Rotaryt, Kirsi Sepponen, Heli Siekkinen, Jukka Tavaststjerna, Viestintä Edit ja Liisa Yliriesto. Jokainen lahjoittaja saa lähiaikoina nimensä pallotykin kylkeen.

Lämpimät kiitokset tuesta!

Käy katsomassa kuvasarja harjoituksista Ploki Pihtipudas ry:n Instagram-tililtä @plokijuniorit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.