Taistelu tuotti tulosta Haukiputaalla

Lue pelaajien raportti siitä, miten Haukiputaan Heiton eli HaHen ja Plokin 2-sarjan naisten kohtaaminen sujui viime sunnuntaina Haukiputaalla.

Sunnuntaina 17.10. aamulla klo 8.30 lähettiin pelireissulle kohti Haukipudasta. Ennen peliä tankattiin hyvin ja pelipaikalle saavuttaessa käytiin reippailemassa sateisessa säässä.

Kun teippaukset oli teipattu ja lämpät lämpätty, peli alkoi. Ensimmäinen erä oli herättelyä. Siinä oli paljon sähläystä sekä omia virheitä. Keskittyminen oli jossain muualla kuin pelikentällä. Ensimmäinen erä päättyikin vastustajan voittoon 10–25.

Toinen erä lähti hyvin käyntiin. Keskittyminen oli parempaa ja suoritukset huolellisempia. Veera Olkkosen ässäsyötön jälkeen tilanne oli 10–6, jolloin HaHe otti aikalisän. Aikalisän jälkeen vastustaja kuitenkin kiri, ja pian oli meidän aikalisän vuoro. Loppuerän olimme koko ajan johtoasemassa ja erä päättyikin meidän voittoon 25–20.

Kolmas erä HaHelle, neljäs meille

Kolmas erä alkoi tasaisesti. Tilanteen ollessa tasan 10–10 vastustaja otti pienen etumatkan. Tilanteessa 10–13 Tuire otti aikalisän, jonka jälkeen ote lipsui ja omia virheitä tuli paljon. Vastustaja syötti monesti suoraan meidän kenttään. Tilanteessa 10–17 otimme vielä toisenkin aikalisän. Vastustaja kuitenkin hallitsi loppuerää ihan täysin. Kolmas erä päättyi 18–25.

Neljänteen erään paransimme omaa peliä huomattavasti. Erä alkoi taas tasaisesti, kunnes tilanteessa 12–8 HaHe otti aikalisän. Aikalisän jälkeen erä jatkui meidän hallitsemana. Kuitenkin tilanteessa 20–15 HaHe teki omia pisteitä aina numeroihin 20–18 asti, jolloin otimme aikalisän. Aikalisän jälkeen paransimme peliä ja voitimme erän 25–21. Nyt erät olivat tasan 2–2.

Ailahtelun kautta voitto kotiin

Meidän viides erämme alkoi vahvasti. Onnistumisia tuli paljon. Hyökkäykset ja syötöt upposivat vastustajan kenttään. HaHe otti aikalisän tilanteen ollessa 5–0. Aikalisän jälkeen jatkoimme samalla linjalla. Johdimme erää 8–0, kun HaHe otti toisen aikalisän. Sen jälkeen vastustaja sai muutamia pisteitä meidän virheillämme ja omilla suorituksillaan. Silti pelasimme vahvasti, ja erä päättyikin 15–6 meidän eduksemme. Peli päättyi meidän voittoon 3–2.

Kokonaisuudessaan peli oli ailahtelevaa, mutta silti fiilis pysyi hyvänä ja taistelutahtoa ei puuttunut. Otimme kauden toisen taisteluvoiton. Meidän joukkueestamme parhaana pelaajana palkittiin Emilia Vähä ja HaHesta Oona Mäenpää.

Teksti: Titta ja Vilma