Lentopallolukiolaiset Plokin väreissä

 

Pihtiputaan lukion lentopallolinjan 20 opiskelijaa ovat myös Ploki Pihtiputaan kantavia voimia. Näin lukuvuoden 2021–22 opiskelijat itse esittäytyvät, ja lisäksi valmentaja Tuire Koljonen kommentoi kunkin pelaajaroolia.

 

PALLONTAPPAJAT ELI KESKIPELAAJAT

Ilona Hietala #27
16 v, 183 cm, Vaasasta
A1 & N2
12. kausi

Ilona hyppäsi hakkurin kengistä suoraan keskarin kenkiin ja hallitsee hyvin uuden paikkansa.
”Kauden alku jännittää, koska uusi pelipaikka ja vähän taas uutta joukkuetta. Tiiän kummiski, että osataan pelata yhteen ja toivon, et saatais ehjä ja hyvä kausi!”

Valmentaja:
“Ilona pomppasi hakkurin paikalta keskariksi ja suoriutuu paikasta mallikkaasti. Vielä kun saadaan nopeutta kehitettyä, niin alkaa lyyti kirjoittaa. Ilonalta ei ainakaan positiivisuutta puutu.”


Elli Huuskonen #12
17 v, 174 cm, Pielavedeltä
A2
8. kausi

Ellikin on nähty Plokin väreissä jo aiempina vuosina: ensin junnujoukkueissa ja sitten N2-joukkueessa. Elli häärää nyt keskarin paikalla A2-joukkueessa.
”Hyvät fiilikset tulevasta kaudesta. Kiva päästä jatkamaan kehittymistä ja päästä taas pelaamaan.”
Valmentaja:
“Elli on valloittava persoona, jonka pelillisiin vahvuuksiin kuuluvat ehdottomasti nopeus ja ketteryys.”

 

Nea Mäkelä #17
18 v, 179 cm, Saarijärveltä
A1 & N2
11. kausi

Nea on ollut Pihtiputaalla jo muutaman vuoden ja näyttänyt kovia pelitaitojaan. Siksi häntä kutsutaankin pedoksi. Hän pelaa N2- ja A1-joukkueissa.
“Fiilikset on hyvät, ja odotan sitä et päästään uudella porukalla pelaamaan ja pääsen ite kehittymään.”
Valmentaja:
“Nea on tunnollinen harjoittelija, ja hän on kehittynyt kovasti. Nealla on todella hyvä fysiikka, ja innolla odotan, miten hän kehittyy pelillisesti.”

 

YLEISKONEET ELI YLEISPELAAJAT


Inka Siekkinen #4
17 v, 173 cm, Pihtiputaalta
A1 & N2
13. kausi


Inka on yksi Plokin omista kasvateista. Hän palloilee nyt N2- ja A1-joukkueissa.
“Odotan innolla, mitä uudella porukalla on tarjottavana ja toivon, että saadaan hyvä pössis päälle uudelle kaudelle. Olis myös mahtavaa saada kotipeleihin porukkaa kannustamaan!”
Valmentaja:
“Inka on Pihtiputaan oma tyttö ja on harrastanut lentopalloa jo todella pitkään. Hänessä on paljon potentiaalia, ja on ollut ilo seurata hänen kehittymistään vuosien varrella.”


Niina Hakonen #1
16 v, 169 cm, Pihtiputaalta
A2
12. kausi

Niina pelaa 12. kautensa A2-joukkueessa. Häntäkin on nähty vaikka millä pelipaikalla aina liberosta keskitorjujaan, nyt paikaksi on valikoitunut yleispelaajan tontti.
“Fiilikset on hyvät ja odottavaiset, toivottavasti saahaan ehjä pelikausi ja mahdollisesti pitää yleisö mukana peleissä läpi kauden.”
Valmentaja:
”Niinan vahvuuksia ovat erittäin hyvät perustekniikat. Hän on pelaaja, joka tietää pelikentällä, mihin kenenkin pitää mennä ja pystyy oman suorituksensa lisäksi näkemään, mihin vieruskaveri kuuluu.”


Aleksandra Toikkanen #3
16 v, 166 cm, Laihialta
A2 & LaihLu B-tytöt
10. kausi

Aleksandra vastaa nimeen Aksu. Aksu pelailee Plokissa A2-joukkueessa sekä Laihian Lujassa B-tytöissä.  Aksukin on yksi linjan monitoimipelureista, ja hänet voi bongata mahdollisesti myös passarin tontilta.
“Fiilikset tulevasta kaudesta on jännittävät, ja odotan, että pääsen vielä paremmin tutustumaan muihin – ja pelireissujakin odotan!”
Valmentaja:
“Aksu on ihana tyttö. Hän ottaa kaikki huomioon ja suorittaa kohtuu virheettömästi ja on ehdottomasti kehittyvä pelaaja.”

Inka Rajala #15
16 v, 171 cm, Alajärveltä
A2 & N2
9. kausi

Inka on yksi uusista pelaajista lentopallolinjalla, ja hän pelaa N2- ja A2-joukkueissa. Inka näyttää vastustajille, miten hyökätään korkealta ja kovaa.
“Innokkaana ja avoimin mielin tulevaan kauteen. Ootan kaudelta, kuinka paljon pystyn pelaajana kehittymään ja kovia pelejä ja voittoja niistä.”
Valmentaja:
“Inkalla on nopeat jalat, ja hän on hyväntuulinen ja sosiaalinen pelaaja, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Hänestä näkee, että intoa uusien asioiden opetteluun löytyy.”

 

Aino Heikkilä #2
16 v, 172 cm, Pihtiputaalta
A2 & N2
4. kausi

Aino on yksi uusista linjalaisista, mutta varmasti monelle tuttu jo viime kauden naisten 2-sarjajoukkueesta. Hänkin on pyörinyt usealla pelipaikalla, mutta tälle kaudelle Aino on laitettu laiturin tontille. Aino pelaa myös A2-joukkueessa.
“Odotan seuraavalta kaudelta mahtavaa peliporukkaa, onnistumisia, kehitystä yksilönä ja porukkana.”
Valmentaja:
“Ainossa on äärimmäisen paljon hyvää. Hän on todella hyvä joukkuepelaaja. Aino tekee kaiken aina täysillä ja kehittyy sitä mukaa todella nopeasti, ja se onkin mahtava piirre. On mielenkiintoista nähdä, mitä Ainosta tulee.”

 

Silja Kananen #6

18 v, 176 cm, Kempeleeltä
A1, N2 & LiigaPloki
14.kausi

Silja on yksi linjan vanhuksista 😊. Hän  tuli tsekkaamaan Pihtiputaan menoja ja pelaa Plokin N2- ja A1- joukkueissa. Hänet voidaan nähdä myös LiigaPlokin riveissä.
“Uusien kuvioiden ja mukavien tyyppien kans on hyvä lähtee liikkeelle ja nauttia olennaisesta eli pelaamisesta ja etenkin voittamisesta. Lisäksi reissujen ruokahetket on odottamisen arvoisia.”
Valmentaja:
”Silja on järkevä pelaaja ja lukee peliä hyvin. Hänestä löytyy paljon voimaa, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä hänestä saadaan irti tällä kaudella.”


Emma Pirinen #18
16 v, 166 cm, Nummelasta
A2 & N2
7. kausi

Emma vetää ensimmäistä kertaa Plokin paidan päälleen tällä kaudella. Hän pelaa N2- ja A2-joukkueissa.
“Odotan tulevalta kaudelta sitä, että pääsen treenaamaan kovaa ja kehittymään. Odotan myös pelireissuja ja onnistumisia.”
Valmentaja:
“Emma on uusi tulokas ja hänellä on hyvät tekniikat ja kova halu kehittyä. Mielenkiinnolla odotamme, mitä kausi tuo tullessaan.”

PELINTEKIJÄT ELI PASSARIT

Vilma Hietalahti #29
16v, 171 cm, Kauhajoelta
A2 & N2
9. kausi

Puttaalaisille hieman tutumpi kasvo Vilma jatkaa naisten 2-sarjan passarina. Vilma näytti viime kaudella jo osaamistaan monella pelipaikalla, mutta lopulta passarin paikka vei Vilman sydämen. Lisäksi Vilma on mukana A2-joukkueessa.
“Innolla orotan, mitä kausi tuo tullesansa!”
Valmentaja: 
“Vilma aloitteli viime vuonna passarina, ja nyt on upeaa seurata, miten homma rupeaa kulkemaan. Vilma on tunnollinen harjoittelija. On kiva päästä näkemään, miten pelin pyörittäminen alkaa sujumaan.”

 

Veera Olkkonen #16

17 v, 171 cm, Kangasalta
A1 & N2
12. kausi

Veera on naisten sarjan tulokas, joka tuli Pihtiputaalle katsomaan, mitä Plokilla on tarjottavana. Veera pelaa N2- ja A1-joukkueissa tulevalla kaudella.
“Olen hyvillä ja erittäin odottavilla fiiliksillä. Ootan innolla, miten uuden joukkueen yhteispeli toimii ja kuin kovia pelejä päästään pelaamaan.”
Valmentaja:
“Veera on uusi tuttavuus, ja hänen pelaamistaan ei ole vielä päästy näkemään. Innolla odotan sitä, että kaudella Veeran näkee tositoimissa.”

 

LIBEROT ELI MARJANPOIMIJAT

Titta Laakkonen #10
17 v, 168 cm, Pyhäjärveltä
A2 & N2
4. kausi

Aiemmin Plokin riveissä pelannut Titta siirtyy naisten 2-sarjaan. Hänestä on kesän ja syksyn aikana leivottu libero, mutta hänet voidaan bongata myös keskitorjujan tontilta. Lisäksi Titta pelaa Plokin A2-joukkueessa.
“Ootan tulevaa kautta innolla, koska hyvä porukka ja uusi pelirooli! Toivon näkeväni kehitystä itsessäni ja koko porukassa.”
Valmentaja:
“Titta on vaihtanut roolia useampaankin otteeseen, mutta on silti innokas uudessa roolissa. Titalla on hyvä tekniikka, ja hän on aina iloinen ja hyväntuulinen.”

 

Iisa Pieviläinen #9
16 v, 163 cm, Joensuusta
A1
11. kausi

Iisa pelaa ensimmäistä kauttaan Plokin A1-joukkueessa. Hän on päässyt vasta viime aikoina treenaamisen makuun, sillä ikävän polvivamman takia kauden aloitus viivästyy hieman. Toipuminen on jo hyvässä vauhdissa ja Iisalla on kova hinku kentille.
“Fiilikset tulevasta kaudesta on hyvät, ootan innolla että kausi alkaa. Kaudelta ootan hyvää pelifiilistä ja polven toipumista et pääsis ite pelaamaan!”
Valmentaja:
“Kunhan Iisan polvi saadaan kuntoon, on mielenkiintoista päästä näkemään, minkälainen libero hän on. Näemme myös, kuinka nopeasti hän kehittyy ja oppii asioita, koska kausi alkoi kuntoutumisen merkeissä.”

 

Roosa Rääpysjärvi #22
15 v, 155 cm, Raahesta
A2 & N2
4. kausi

Roosakin on monille uusi kasvo: hän pelaa ensimmäistä kauttaan Plokin N2- ja A2-joukkueissa. Roosa touhuaa pääosin liberon tontilla.
“Hyvät fiilikset, ja odotan reenaamista ja kehittymistä!”
Valmentaja:
“Roosa on mielenkiintoinen pelaaja, kun ottaa huomioon lyhyen peliuran. Hän lukee hyvin peliä, ja on kiinnostavaa nähdä, minkälainen libero Roosasta kehittyy, kun saadaan paljon hyviä toistoja alle.”

 

Emilia Vähä #20
18 v, 166 cm, Haukiputaalta
A1 & N2
11. kausi

Jo viime kaudella Emilia dominoi liberon tontilla ja oli ainoa täyspäiväinen libero N2-joukkueessa. Emppu jatkaa liberon duuneja N2- ja A1- joukkueissa.
“Hyvillä fiiliksillä kauteen ja ootan kovia pelejä!”
Valmentaja:
“Emilia on kehittynyt kovasti siinä ajassa, jonka hän on Pihtiputaalla treenannut ja pelannut. Emilialla on ihana luonne ja hän tuo positiivisuutta porukkaan.”

 

LENTOPALLOLINJAN MUUT PELAAJAT

Jami Piippo #29 & #18
17 v, 179 cm, Pihtiputaalta
A & M3
7. kausi

Tällä kaudella Jami pääsee kunnolla pelaamisen makuun, sillä hän pelaa Kyyjärven Kykyssä A-poikia ja Plokissa miesten maakuntasarjaa.
”Ootan, että pääsen pelaamaan ekkaa kautta sarjassa!”

Sara Piippo #23 & #6
18 v, 173 cm, Kiuruvedeltä
A1 & LiigaPloki
12. kausi

Sara on nähty aiempinakin vuosina Plokin joukkueissa. Hänen kautensa alkoi ikävästi polvivamman takia, mutta kuntoutus on jo hyvässä vauhdissa.
”Vaikka nyt en ite pystykään pelaamaan, niin oon hengessä mukana hyvällä ja kovalla asenteella.”

Tara Loijas #2
18 v, 169 cm, Joensuusta
LiigaPloki
10. kausi

Tara passailee tällä kaudella LiigaPlokin joukkueessa.
”Innolla odotan ja vähän jännittääkin.”

 
Noora Hakonen #12
19 v, 170 cm, Pihtiputaalta
A1 & LiigaPloki
15. kausi

Tällä kaudella Noora pelailee pääasiassa A1-joukkueessa ja LiigaPlokissa sekä viimeisiä junnupelejään A-tytöissä.
”Odotan, että pääsen tutustumaan uusiin linjalaisiin ja sitä, että pääsen kehittymään pelaajana sekä henkisellä että fyysisellä puolella.”

LENTOPALLOLINJAN VALMENTAJAT

Tuire Koljonen
Linjan päävalmentaja

”Tuirella on pitkä valmennusura takanaan naisten ja junnusarjoissa. Tuke on meidän joka treenissä aina paikan päällä!”

Kirsi Sepponen

”Kirsillä on paljon omaa peliuraa sekä valmennusuraa. Sepponen on meillä mukana aina aamutreeneissä.”

Mika Siekkinen

”Mikakin on valmentanut jo todella pitkään. Mikan ja Tuiren voi aina bongata meidän pelien oikeasta laidasta hymyt päällä.”

Aino Hettula

”Aino on meidän uusi fysiikkavalmentaja. Hän hyppäsi mukaan tällä kaudella ja on mukana meidän punteilla tiistaisin ja torstaisin.”

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.