N2:lla kaksi hyvin erilaista ottelua

Sunnuntaina 23.2. Pihtiputaan Lukion/Plokin joukkue vieraili Korpilahdella, josta tuomisena oli surkean pelin johdosta selkeä
tappio. Pyrinnön C-tytöistä koostuva joukkue vei perusvarmalla ja vähävirheisellä peliesityksellä ottelun
3-1 (14-25, 25-19, 26-24, 25-20). Plokin joukkueen yhdestätoista pelaajasta vain neljä tuli paluukyydillä Puttaalle, joten joukkue taisi olla loma-ajatuksissa koko reissun. Numeropaidat oli kuitenkin ottelussa päällä…

Lauantaina 29.2.  oli kotiottelun vuoro, verkon toiselle puolen saapui vastustajaksi tappiottomalla tilillään
lohkoa johtava Vehniän Wartti.

Ensimmäistä erää hallitsi kotijoukkue, vahvalla aloitussyötöllään. Hyvään torjunta- ja puolustuspelaamiseen
perustava peli toi erän Plokille 25-17.

Toinen erä alkoi Wartin vahvalla esityksellä, jota auttoi kotijoukkueen pehmennyt aloitussyöttö. Vierailijat saivat
kolmen pisteen johdon, jonka säilyttivät koko erän ajan, jopa hieman kasvattaen sitä. Erä vieraille 25-20.
Pitkä erätauko. Katsojat kahville, joita oli tullut runsaslukuisesti vierasjoukkuetta kannustamaan, suurin osa Pielavedeltä.
Joukkueet pukuhuoneisiinsa peli-, ja tekniikkapalaveriin, sekä “tankkaamaan” energiaa.

Kolmas erä alkoi odotetusti tasaisissa merkeissä, aina tilanteeseen 11-11 asti, jonka jälkeen kotijoukkue pääsi hieman
irtaantumaan, neljän pisteen verran. Wartti ei antanut tuumaakaan periksi, vaan he näyttivät miksi johtavat lohkoa.
Vierailijat tavoittivat kotijoukkueen 21-21 pisteissä, jonka jälkeen punnittiin pelaajien kanttia, kumpi joukkue
uskaltaa tehdä erävoittoon tarvittavat ratkaisut. Jatkopisteille mentiin, erä vieraille 26-24.

Neljännen erän alku noudatti totuttua kaavaa, tasapisteissä mentiin kymmenen pisteen tienoille, sitten toinen ottaa pienen
pesäeron. Pesäeron tekijä oli Vehniän joukkue. He johtivat selvin lukemin, jopa parhaimmillaan 23-13. Joskus
mahdottomastakin tuntuva tehdään mahdolliseksi. Kotijoukkue nousi 20-24 lukemiin, pahojen aloitussyöttöjen turvin.
Ottelupallossa Vehniän joukkueen pelaaja teki virheen käymällä kotijoukkueen puolella koskemassa palloon, vaikka
plokilaisilla oli vielä yksi kosketus jäljellä. Tuomari vihelsi virheen tapahtuneeksi, mutta siitä huolimatta vastustaja
tuuletti jo otteluvoittoaan, ja kirjurit merkkasivat ratkaisevan pisteen Vehniän joukkueelle. Soppa oli valmis.
Sähköinen pöytäkirja ei taivu peruutuksiin. Tuomarin ja vierasjoukkueen edustajien välisen pienen ja lämminhenkisen
juttutuokion jälkeen peli jatkui, pisteet merkattiin paperille. Kylmäpäisyys jatkui kotijoukkueen aloitusyötöissä
sekä muussakin pelaamisessa, vastustaja tavoitettiin, ja erä kirjattiin kotijoukkueelle 27-25.

Ilmeisesti vieraiden selkäranka niinsanotusti murtui edellisessä erässä, viides erä Pihtiputaan Lukion/Plokin joukkueelle
selkeällä hallinnalla 15-11, ja koko ottelu 3-2.

Hiihtoloma tuli ilmeisesti tarpeeseen. Hieno tason- ja peli-ilmeennosto joukkueelta, joidenkin helmikuun otteluiden
sukellusten jälkeen. Perjantai-illan harjoituksissa käyty keskustelu ja pienet muutokset harjoituskäytäntöihin siivittivät
parempaan tekemiseen, joka oli aistittavissa jo harjoituksissa.