N1 pelireissulla Salossa

LP Viestin Akatemia otti numeroiden valossa rutiininomaisen kotivoiton Pihtiputaan lukion joukkueesta sunnuntaina Salohallin iltapäivässä pelatussa naisten lentopallon 1-sarjaottelussa. Erälukemat 25-17, 25-18 ja 25-23 kertovat hyvin pelin kulun – mutta ihan kohtuullisen työn kotijoukkue kuitenkin sai tehdä.

Avauserä oli käytännössä ratkaistu lukemissa 14-8 ja vielä vahvemmin numeroissa 19-12. Toisessa erässä saman edun ottamisessa tarvittiin lukemat 8-10, 12-10, 14-13 ennen kuin isompi ero 19-15 syttyi valotaululle. Loppuerän LP Viesti Akatemia pelasi tarkemmin ja pääsi 10-minuuttiselle tauolle 2-0 -johdossa.

Kolmannessa erässä tahtipuikkoa heilutti ensin Pihtipudas (2-6), sitten LP Viesti Akatemia (14-9), josta vieraat tulivat kuitenkin vielä rinnalle (14-14). Lopullista niskalenkkiä kotijoukkue ei vielä saanut: 19-16 -tilanteen kautta keskisuomalaiset nousivat vielä taistelemaan erän voitosta ja ottelun jatkamisesta lukemien 21-21 kautta. Sitten iski vieraiden ”perisynti”.

– Meille ovat koko kauden ajan tuskaa tuottaneet erien loput ja niin kävi nytkin, emme pysty ratkaisemaan tiukkoja tilanteita. No, toki on huomattava, että verkon toisella puolella oli runsaasti jopa liigarutiinia, että se kyllä selittää asiaa, tuumaili vieraiden päävalmentaja Tuire Koljonen.

Vieraiden parhaana pelaajana palkittu passari ja joukkueen kapteeni Noora Hakonen tiivisti sunnuntain annin:

– Meidän peli paranee loppua kohti, mutta ei vieläkään riittävästi. Viimeinen erä oli kuitenkin plusmerkkinen.

– Ensimmäiseen erään tehtiin liikaa syöttövirheitä (6), toinen erä oli muutoin nihkeä. Aloitus on meille tärkeä, eikä sillä tänään onnistuttu rikkomaan Salon peliä. No, Salo oli tänään myös hyvä, tunnusti Hakonen.

Vieraiden ennakolta seuratuin pelaaja oli LP Viestissä muutaman kauden pelannut keskipelaaja Pilvi Kettunen.

– Oli kiva pelata! Kiva pelata kauden ensimmäinen peli ja kiva pelata tutussa Salohallissa, kiva torjua tuttuja pelaajia, naurahti iloiseen tyyliinsä Pilvi Kettunen, joka LiigaPlokin riveissä on jäänyt vahvasti vaihtopenkin kuluttajaksi.

Pihtiputaan lukion kanssa hän ei ehtinyt lainkaan harjoitella.

LP Viesti Akatemian ykkösenä palkittiin lukemat 12/+7 yleispelaajan paikalta iskenyt Netta Laaksonen – LP Viestin liigaotteluissa viime aikoina liberon paikkaa pelannut pelaaja.

– Hauskaa oli taas palata hyökkääväksi pelaajaksi, mutta mukava on ollut pelata myös liberon paidassa. Tasainen peli oli tänään, liikaa tehtiin kuitenkin virheitä hyökkäyksessä (14).

– Vastustajasta huolimatta lähdetään aina pelaamaan omaa peliä, ei peliä vastustajan mukaan, vakuutti Laaksonen.

Sarjataulukossa Pihtipudas majailee viimeisenä vain yhden pelin voittaneena. Joukkue on puhtaasti lukion joukkue, mutta Plokin puolelta saadaan tukea – sunnuntaina Pilvi Kettusen muodossa.

LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju oli tyytyväinen voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen, mutta antoi heti alkuun tunnustuksen vastustajalle.

– Pihtipudas ansaitsee kiitokset yritteliäästä pelistä, joka parani loppua kohti.

– Me saimme tähän peliin ”hyvän” kokoonpanon ja esimerkiksi liigapelaajat pelasivat kuten liigapelaajien kuuluukin. Hyvä kokonaisuus pois lukien pari vaikeaa vaihetta. Syöttö-vastaanotto -pelissä oltiin parempia, mutta puolustuspalloja vastustaja nosti paremmin peliin kuin me ja pelasi jatkopallot hyvin, huomautti Harju.

– Suhteellisen ehjä peli, hyökkäysvirheitä kuitenkin liikaa, tiivisti Harju.

Parhaat pelaajat palkitsi jääkiekon SM-liigan Ilveksen maalivahti Lukas Dostal yhdessä Saana Virtasen kansssa.

– Oli hauskaa olla valitsemassa parhaita, vaikka ei se helppoa ollut, totesi Brnossa syntynyt Ilves-vahti.

– Brnossa en juurikaan ole tutustunut lentopalloon seuratasolla, mutta Tshekin maajoukkueen pelejä olen siellä nähnyt, kertoili tshekkivahti Salohallin lattialla ja otti samalla hieman tuntumaa lentopalloonkin.

LP Viesti Akatemian loppuvuoden ohjelmassa on vielä kaksi ottelua: 14.12. Puistolassa PuMaa vastaan ja seuraavana päivänä 15.12. Salohallissa klo 15 oululaista Kiskoa vastaan. Näihin peleihin joukkue lähtee sarjataulukon kuudennelta sijalta – vain yhden sarjapisteen päässä kolmannesta sijasta.

LP Viesti Akatemia – Pihtipudas -ottelun parhaat pisteentekijät:

LP Viesti: Arita Ternava 16/+5, Teija Vuorenmaa 14/+7, Netta Laaksonen 12/+7. Libero Lida Markulan vastaanottoprosentti 45% (20 suoritusta)

Pihtipudas: Pilvi Kettunen 11/+6 (4 torjuntaa), Roosa Päykkönen 8/0, Sinitta Mennala 6/+2. Libero Senni Virtasen vastaanotto 47% (15 suoritusta).

Parhaiden pelaajien palkinnot:

LP Viesti: Netta Laaksonen
Pihtipudas: Noora Hakonen

Lähde: LP Viesti

LP Viesti Akatemia vahvisti Pihtipudas-voitolla asemiaan 1-sarjassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.