Ploki taisteli rampanakin


Lentopallon miesten maakuntasarja jatkui Plokin osalta viime torstaina, kun ohjelmassa oli reissu Korpilahdelle, jossa tuli vastaan kotijoukkue Martti, sekä sarjan kestomenestyjä Sumiaisten Kunto. Jälleen kerran vain kuuden miehen kokoonpanolla matkassa ollut Ploki sai ensin vastaansa Sumkun. 
 
Alusta asti oli nähtävissä että kyseessä on kärkikamppailu, sillä mitään ei saatu ilmaiseksi puolin eikä toisin. Ploki hallitsi varmoin ottein avauserää ja veikin se selvin lukemin 25-17. Toisesta erästä tuli sen sijaan varsinainen trilleri. Molempien joukkueiden vahva ja varma pelaaminen venytti erän pitkästi jatkopalloille, kunnes SumKu väänsi väkisin erän itselleen numeroin 29-31.
 
Kolmannessa erässä Plokilla oli selkeä tavoite kääntää ottelu voitoksi ja vahvistaa asemiaan sarjan kärkipaikalla. Erä etenikin melko tasaisissa merkeissä, kunnes putaalaisten epäonneksi takakentän kruunaamaton kuningas Miko Siekkinen loukkasi jalkansa ja Plokin ainoa vaihtoehto oli jatkaa viidellä pelaajalla. Kokenut ja vahva Sumiaisten joukkue käytti tämän armotta hyväkseen ja käänsi kolmannen erän itselleen lukemin 19-25 ja koko ottelun 1-2.
 
Toisen ottelun lähtökohta ei ollut helppo, sillä kaikille kuudelle pelaajalle tunnetusti on käyttöä lentopallossa. Ploki oli kuitenkin pakotettu pelaamaan vajaalla miehityksellä ja olosuhteisiin nähden peli kulkikin yllättävän hyvin. Kotijoukkue Martti oli hetkittäin jopa täysin vastaantulija, kun Ploki myllytti vajaamiehisenäkin hyökkäyksiä leveällä arsenaalilla. Kahden voitetun erän jälkeen alkoi kuitenkin putaalaisillakin väsy painaa, joten kotijoukkueen rutinoituneet herrasmiehet saivat väännettyä kolmannen erän väkisin kotiin. Vajaamiehiselle Plokille kuitenkin elintärkeä 2-1-voitto.
 

Ploki pysyi sarjan kärjessä, mutta SumKu nousi jo tasapisteisiin. Tilanne kuitenkin vaikuttaa suhteellisen hyvältä, sillä varma paikka neljän parhaan finaaliturnauseen on enää muutaman voiton päässä. Taistelu jatkuu vielä helmikuun aikana ainakin kahdella vierasturnauksella, joiden aikataulu on vielä hieman avoinna.

 

Heikki Pesonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.