Ploki voitolla 2-sarjan kärkeen

 

Pihtiputaan Ploki onnistui voittamaaan Sotkamon Jymyn 3-0 (25-14,25-22,25-13) Suomussalmella pelatussa naisten lentopallon kakkossarjan kamppailussa. Sen myötä Ploki johtaa lohkoaan ainoana puhtaan pelin joukkueena.

Pihtiputaan lukion oppilasta koostuva joukkue voitti avauserän varsinkin Siiri Huntuksen aloitusputkella, joka tuotti peräti 13 pisteen putken. Se lamaanutti lähinnä Sotkamon urheiluakatemista koostuvan joukkueen.

Toisessa erässä Jymy onnistui horjuttamaan Plokin vastaanottoa. Kotijoukkueen Sonja Hakkarainen hyökkäsi tehokkaasti nelospaikalta. Tilanteessa 2-7 vierasjoukkueen otettu aikalisä tehosi . Pikkuhiljaa Ploki tavoitti karkulaisen kiinni. Molemmat joukkueet onnistuivat tekemään pisteitä vuoronperään. Tilanteessa 19-19 Plokin Mari Kahilainen ja Emma Jauhiainen puhkoivat onnistuneet hyökkäykset vastustajan kenttään ja erävoitto tuli hyvällä tekemisellä.

Kolmatta erää vei Ploki, joukkueen passarin Iida Etelän vaikeat aloitukset ja monipuolinen passipeli takasi hyvä etumatkan vierailijoille. Emilia Valkeejärvi jatkoi myös tehokkasti aloitusruudussa ja kolmen metrin hyökkäyksissä. Plokin torjuntapuolustuspeli toimi mainiosti. Vastustajan viistohyökkäykset poimittiin libero Hanna Paanasen johdolla hyvin peliin. Niistä passari Etelä pääsi järjestelmään pallot hyökkääjille. Erän lopussa samassa tehtävässä onnistui kentälle Iidan paikalle tullut joukkueen toinen passari Jonna Teittinen.

Pisteiden tekijät, Ploki: Emma Jauhiainen 15/+9, Mari Kahilainen 9/+6, Emilia Valkeejärvi 7/+3,Siiri Huntus 5/+4 (4 ässäaloitusta)

Ploki pelaa sunnuntaina 25.10 klo 14.00 sarjan kärkipelissä ZZ Toivalaan vastaan Pihtipudas-salissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.