Menestystä pihtiputaalaisille C-tyttöjen alueSM-kisoista

Lentopalloliitto järjestää yhdessä alueiden (Pohjoinen, Itä, Länsi, Lounas, Etelä) ja seurojen kanssa vuosittain aluejokkueiden SM-turnauksen C- ja B -nuorille. Tänä vuonna C-nuorten turnaus oli Kajaanissa 20.-22.9. Lännen 1 aluejoukkueessa oli pihtiputaalaisedustus Carita Hiironen, Mari Kahilainen, Rita Luomala ja Plokin C-tytöissä pelaava saarijärvinen Mari Tamminen. Joukkue voitti ansiokkaasti aluejoukkueiden SM-hopeaa. Aluejoukkueen päävalmentaja Mariliisa Salmi iloitsi, että joukkueessa oli pelaajia laajalta alueelta ja että yhteistyö pelaajien kesken toimi hyvin: “joukkue paransi peliään turnauksen loppua kohden ja pelasi finaalissa turnauksen parhaan pelinsä. SM-mitali on hieno saavutus.” Turnaukseen osallistui yhteensä 20 joukkuetta, joista puolet tyttöjen ja puolet poikien joukkueita.

AlueSM-kisojen yhteydessä valitaan tyttöjen ja poikien maajoukkueryhmät, eli 25 tyttöä ja 25 poikaa, joilla on oikeus hakea lentopalloliiton maajoukkuerippikouluun. Hakemusten ja annettujen näyttöjen perusteella 16 tyttöä ja 16 poikaa kutsutaan leirille. Mari Kahilainen sai Kajaanissa kutsun tyttöjen maajoukkueryhmään ja näin mahdollisuuden hakea maajoukkuerippikouluun. Pelaajien valinta maajoukkuerippikouluun tapahtuu alueSM-kisojen, erillisten katsastustapahtumien ja pelisuoritusten avulla, jossa tärkeässä asemassa ovat niin seuravalmentajat kuin aluevalmentajat. Maajoukkuerippikoulun ohjaajina toimivat nuorten maajoukkuevalmentajat. Leiri tarjoaa nuorille lahjakkaille lentopalloilijoille laadukasta opetusta, valmennusta ja tukea urheilijan uralla etenemisessä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.