Plokin A-tytöt hopealle Kuusamossa

alt

altPihtiputaan Plokin A-tytöt voittivat hopeaa Kuusamossa pelatuissa  SM-finaaleissa. Plokin mahtava lentiskausi päättyi mitaleihin. Aikaisempina viikonloppuina C-tytöt oli 5. ja B-tytöt 6. kauden tärkeimmissä peleissä.

 

Loppuottelussa Ploki aloitti pirteästi, mutta vastustaja LP Kangasala nousi pikkuhiljaa tasoihin. Erä meni jatkopalloille. Siinä Kangasala oli hitusen verran terävämpi kuin Ploki. Tuloksena oli niukka 26-24 voitto.

Toista herää hallitsi LP. Varsinkin passari Kaisa Alanko ruokki hyvin joukkuetta vaikeistakin  nostoista. Plokin peli ei noussut toisessa erässä kuin ajoittain huipputasolle. Kangasala oli finaalissa terävämpi ja tasokkaampi kuin Ploki. 

Loppuottelussa pelasivat Suomen kaksi parasta ikäryhmänsä joukkuetta. Häviöstä huolimatta Ploki pelasi erinomaisen kauden. Viime kauden pronssi kirkastui hopeaksi.

Turnauksen allstarsiin Plokista valittiin ; libero Maiju Hiekka, yleispelaaja Heta Rissanen sekä keskipelaaja Anni Sorvoja, joka oli myös joukkueen MVP.

 Olli Nenonen, Plokin valmentaja: Suuressa kuvassa Ploki on tehnyt upeaa juniorityötä isolla rintamalla. A-tyttöjen viimevuotinen pronssi kirkastui hopeaksi. Tässä turnauksessa emme saaneet aikaan yhtään koko ottelun kestänyttä hyvää tekemistä. Ajoittain peli  sujui, muutamassa pelissä tulimme ohi vastustajasta  hävityn ensimmäisen erän jälkeen. Tavoite oli saada SM-mitali. Se tavoite täyttyi.

Plokin A-tytöt 2012-2013:

Anni Toivonen, Aliisa Seppä, Sini Koljonen,Maiju Hiekka, Johanna Oikari, Henna Hämäläinen, Anni Sorvoja, Heta Rissanen,  Jonna Kivinen, Sanni Määttä, Essi Hautamäki ja Mari Laikola

Valmentaja: Olli Nenonen, huoltaja Jouko Koljonen, joukkueenjohtaja Marjut Kivinen, tilastot Jarkko Tyvimaa

Joukkue kiittää mahtavasti kannustanutta fanijoukkoa!
Kiitokset : ABC Viitasaari, Shell Pihtipudas, Niemenharjun Rakennus sekä pelaajien vanhemmat

  

alt

Kuvassa hopeamitalistit Ollin kanssa.Siitä puuttuvat Jouko Koljonen, Marjut Kivinen ja Jarkko Tyvimaa

Matka mitalille

Plokin A-tytöt pelasivat mainion avauspäivän Kuusamossa pelattavissa finaaleissa. Alkulohkossa se kukisti Karhulan Veikot 2-0 (25-23,25-10) sekä Raision Urheilijat pitkän kaavan kautta 2-1( 25-27,25-20,15-12). Näillä voitoilla joukkue eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Päivän päätteksi se kaatoi Salon Viestin 2-0 (25-15,25-22). Voitto merkitsi paikkaa sunnuntaiaamun välierään.

Vastustajaksi tuli talven aikana tutuksi tullut emäntäseura Kuusamon Pallo-Karhut. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue jyräsi Plokin kovalla aloitussyötöllä. Vastaavasti Ploki teki liikaa omia virheitä . Avauserä PaKalle selkeästi 25-15. Toisessa erässä Ploki sai enemmän ja enemmän onnistumisia. Koko turnauksen hyvin pelannut Anni Sorvoja sai hyökkäystukea Heta Rissaselta ja Jonna Kiviseltä. Toinen erä Plokille  25-19.

Kolmannen erä alku oli tasaista tilateeseen 4-3. Sen jälkeen Plokin  sai aloitukset ja jatkopelaamisen toimimaan erinomaisesti. Erän loppu selkeästi Plokille. Erävoitolla 15-10 joukkue eteni finaaliin. Vastustajaksi tulee LP Kangasala, joka kaatoi toisessa välieräparissa Pislaplokin uuden päävalmentaja Teemu Oksasen luotsaaman Raision Urheilijat. erin 2-0.

Nettilinkki  http://bambuser.com/channel/A-tytot-SM2013

ohessa linkki A-tyttöjen finaalien tulospalveluun

 https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0AkMVQyM7UcFddDBWbVJYNmN6Z1Jmb3hEU29Ob2xjYUE&single=true&gid=12&range=A1%3AI81&output=html

alt

Kuvassa Anni Sorvoja lyö pateria Karhulan kenttään.

 

alt

Alkusarjan toisessa ottelussa Sanni Määttä ja Anni Sorvoja ovat torjumassa Raision hyökkäystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.