C- tytöt SM 5.

Ploki Ct 256

Ploki Ct 256

Syksyllä 2012 Plokin junnujen kausi käynnistyi ilmoittatumistilaisuudella. Iloinen puheensorina valtasi Pihtipudas-Salin ja ilmoittautumislomakkeita jaettiin kahvin kera. Lapsia tuli ja meni, pitkään odotettu kauden alku oli jo kynnyksellä. Infolappujen palautus tuli. 8 hyväntuulista, iloista C-tyttöä lappunsa palautti. Hyvältä näyttää ajateltiin…reenipäivät kasaan ja alettiin väsäämään kausisuunnitelmaa ja tavoitteita. Pelaajien tavoitteita oli pääsy SM-sarjaan, oppia yläaloitusta ja hyppysyöttöä.

C-tytöille saatiin kolme salivuoroa viikkoon mutta ennen ensimmäistäkään treeniä saatiin lyhyellä aikavälillä kolmelta pelaajalta ikäviä uutisia. Polvi ja selkäongelmia, liikuntakieltoa useita kuukausia ja pahimmassa tapauksessa pelko oli että kausi on ohi ennen kuin ehtii alkaakaan. Nyt iski paniikki!!! Saadaanko joukkue sarjaan vai ei. Ilmoittautumisaikaa jäljellä vajaa viikko, vnhemmat hätäpalaveriin. Vanhempien kanssa mietittiin lähdetäänkö sarjaan pienellä porukalla d-tyttöjen avustuksella vai siirretäänkö halukkaita muihin seuroihin joista jo tiedusteluja tehtiin. Palaverin lopputuloksena päätettiin että sarjaan ilmoittaudutaan.

Syyskausi vedettiin hyvällä sykkeellä ja kaikkien pelipanosta tarvittiin turnausten läpiviemiseksi. T’mä panos riittikin Idän alueen neljänteen sijaan ja SM- sarjapaikkaan. Eli ensimmäinen tavoite täytetty pienellä porukalla.

Vuosi vaihtui, SM-sarja käynnistyi ja vemppaosato kuntoutui. Päästiin koko rosterilla treenaamaan ja pelaamaan. D-tytöt saivat ansaitun huilitauon ja pääsivät keskittymään omiin pelihinsä.

Turnauksia tuli ja meni. Muiden joukkueiden tason nähtyämme uskalsimme nostaa riman seuraavalle tasolle ja valmentajat jopa keskenään uskalsivat haaveilla lopputurnauspaikasta, sen verran hyviä otteita tytöt kauden edetessä esittivät. Kehitys oli huimaa.

Tehtiin sotasuunnitelma: B-poolissa kun ollaan niin Nurmon turnauksesta noustaan A- pooliin ja Alajärven turnauksesta suora finaalipaikka. Nurmosta noustii A-pooliin mutta niukasti jäätiin finaalipaikasta. Suunitelma B piti ottaa käyttöön ja välierien kautta finaalipaikka aukesikin eli Kuortane kutsuu.

Kuortaneen Urheiluopistolla pelattiin kaksi päivää ja paikalla oli 12 Suomen parasta C-tyttöjoukkuetta ja me siellä mukana. Fiilis oli mahtava, tunnelma oli katossa kun maammalaulua laulettiin avajaisissa ja ylpeänä edustimme Plokia seuran lipun kera.

Plokin pelit alkoivat lauantaina klo 10 avajaisten jälkeen, Plokilaisten eka ottelu oli klo 13. Ploki kanssa samaan alkusarjan lohkoon kuului Lentis 88 Torniosta ja Vilppulan Tähti. Ensimmäiseen peliin vastaan asettui Lenti 88 jonka Ploki hoiteli 2-0. Heti perään toinen ottelu eri hallissa joten kamat kainaloon ja hallin vaihtoon. Tiukka aikataulu ja hallin vaihto pisti pelin sekaisin ja vastassa ollut Vilppulan Tähti vei ottelun 1-2. Vilppula meni lohkovoittajana  suoraan pulivälieriin ja Ploki lohkokakkosena ja Tornio kolmosena neljännesvälieriin. Neljännesvälierässä Ploki sai vastaansa Nurmon Jymy 2, Ploki tällä kertaa vahvempi 2-1. Tällä voitolla varmistimme sijoituksen 8:n parhaan joukkoon. Puolivälierissä verkon toiselle puolelle asteli kova Salon Viesti 98. Hyvin tytöt taistelivat erien alussa vastaan jopa johtaen 10-9 mutta vahva Salo väänsi pelin itselleen ja meni menojaan. Peli päättyi 2-0 Salolle. Tässä lauantai päivä. Illalla pidettiin palaveri joukkueen kesken, siitä saunan kautta ajoissa nukkumaan sillä pelit jatkuvat sunnuntaiaamuna klo 9. Plokittaret pelaavat sijoista 5-8.

Sunnuntaiaamun ensimmäisessä ottelussa kohtasimme vanhan tutun Tornio Lentis 88:n. peli saatiin heti aamusta hyvin käyntiin ja voitto tuli 2-0. Tämä tiesi että pelaamme sijoista 5-6. Plokin viimeinen peli tässä turnauksessa alkoi klo 14 ja vastustajaksi saimme Kempeleen Lentopallon. Kempele ja Nurmo nousivat Alajärven turnauksesta suoraan finaaleihin ja Kempele voitti silloin Plokin 2-0. Nyt revanssi mielessä tähän peliin , hyvällä sykkeellä, Yksi voitettu peli jo alla ja suunnitelma päättä turnaus voittoon ja nostaa Ploki sijalle SM 5. 2-0 voitto Kempeleestä oli mahtava päätös tälle upealle viikonlopulle ja koko tälle vaikeuksien sävyttämälle kaudelle.

Syksyllä aloitti C-tyttöjen sarjan n. 100 joukkuetta joista 54 pääsi SM- sarjaan . Suurin kiitos tästä mahtavasta kaudesta menee joukkueelle jossa pelasivat Rita Luomala, Tiia Hakonen, Carita Hiironen, Kim Vouti, Mari Tamminen, Jenna Kemppainen, Mari Kahilainen, Marianna Jämsen, Vilma Ruuska, Hanna Kokko ja Julia Kemppainen. Kiitokset myös tukijoukille ja kannustajille!

Kiitämme myös tukijoita jotka mahdollistivat kauden läpiviemisen matkoineen: Metsäkolmio Oy, Fysioterapeutti Keijo Paavola, Sähkö-Suneco Oy, Purkaamo Auto-Osix, Erikoislääkintävoimistelija Jouni Varis, Pihtiputaan KiinteistöpalveluKy, Juha-Matti ja KatjaLias Ay, Kodintarvike Jousar, Kinnuskuljetus, HanaMatti Oy, Shell Putaanportti ja Shell Kyyjärvi.

Me koutsit haluamme osaltamme kiittää joukkuetta mahtavasta vaiherikkaasta, tunteikkaasta, ikimuistoisesta kaudesta ja toivomme että mahdollisimman moni palaa vielä kesän jälkeen salille.

-Tuire ja Mika-

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.