Kuortane kutsuu C-tyttöjä!!!

Kahden viikon takainen reissu Alajärvelle ei vielä tuonut paikkaa SM-finaaleihin Kuortaneelle, joten viimeisenä oljenkortena oli välieräturnaus Kausalassa. Tiedossa oli kova turnaus, koska tästä turnauksesta selviäisi vain voittaja finaalipeleihin. Tuire ei opiskelukiireiden takia päässyt tähän turnaukseen mukaan, mikä osaltaan lisäsi allekirjoittaneen paineita…Onneksi sain avukseni kokeneen kehäketun Jouko Koljosen.

Matka alkoi perjantaina klo 17 tutun salin pihasta. Yövyimme Kouvolan Cumuluksessa. aamulenkin ja hyvän aamiaisen jälkeen siirryimme pelipaikalle Kausalaan. Tulevia vastustajia olivat Virrat, Kausala ja Kouvola. Ennen ensimmäistä omaa peliä meillä oli hetki aikaa vakoilla Kausala-Kouvola ottelua ja miettiä taktiikkaa heitä vastaan.

Meidän ensimmäinen vastustaja oli Virrat. Emme ole aikaisemmin pelanneet heitä vastaan, joten päätimme pelata omien vahvuuksien kautta, yksinkertaista peliä ja omaan syöttöön luottaen. Näillä eväillä suoraan 2-0 (25-18, 25-23) . Aina se vaikea ensimmäinen peli oli hoidettu kunnialla kotiin. Jes! Tästä oli hyvä jatkaa luottavaisin mielin. Yhden pelin tauko ja tässä välissä tytöt tankkaamaan energiaa.

Seuraava ottelu Kausalaa vastaan oli Plokin tytöiltä syöttöpaikalla vahvaa tekemistä. Hyvällä syötöllä saatiin vastustajan peli täysin sekaisin. Numerot sen vahvistivat, 2-0 voitto (25-5, 25-14). Vartin tauko ja viimeisenä vastustajana Kouvola, joka oli voittanut Plokin tavoin molemmat aikaisemmat pelinsä. Pelissä oli panoksena ei enempää eikä vähempää kuin turnausvoitto ja paikka SM-finaaleihin.

Ensimmäinen erä hyvällä ja tasaisella tekemisellä Plokille 25-13. Toinen erä olikin sitten tasaisempaa vääntöä ja erän puolivälin jälkeen vastustaja repi omalla syöttövuorollaan pienen eron, joka riittikin erän lopuun asti. Erä Kouvolalle 25-20. Kolmas erä näytti Plokin joukkueen kovuuden. Kun paikka tuli, tytöt pistivät pallon vastustajan kenttään ja pitivät syötön vaikeana. Puolia vaihdettii Plokin johtaessa 8-3. Loppu meni, voisi sanoa jopa hurmoksessa meidän tahtiin ja erä meille 15-7! Tunnetta ei voi sanoin kuvata kun katsoi tyttöjen riemua ja ilon kyyneleitä viimeisen voitetun pisteen jälkeen. Finaalipaikka on meidän!

Suurin kiitos tästä upeasta turnauksesta menee työn tehneille eli pelaajille. Kiitokset myös Koljosen Joukolle hyvistä neuvoista penkin päässä ja turvallisesta kyydistä. Kiitos Anskille huoltajana toimimisesta ja kannustuksesta. Tosin kuultiin huhuja että Anski olisi viettänyt viimeiset hetket kolmannesta erästä käytävällä kun jännitys oli käynyt liian suureksi :D.

Finaaliturnauksessa Kuortaneella pelaa 12 Suomen parasta C-tyttöjoukkuetta. Kuortaneella jatketaan 20-21.4.

-Mika-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.