Plokilla vaihteeksi ehjä peli

Kovin ruusinen ei ollut ennakkoasetelma, kun miesten 2-sarjassa Plokin vieraaksi saapui 14 ottelun voittoputkessa ollut Alavieskan Viri. Kauden selkeästi korkeatasoisin ottelu Pihtipudas-salissa päättyikin vierasjoukkueen voittoon lukemin 2-3 (21-25, 25-22, 25-22, 31-33, 11-15).

Kotiottelut ovat olleet koko kauden Plokille hankalia ja hieman väkinäinen oli alku nytkin. Viri paineli lähes alusta asti parin-kolmen pisteen johdossa, eikä kotijoukkue melko tasaisesta pelaamisesta huolimatta päässyt kunnolla vierasjoukkueen iholle. Viimeistään Viriläisistä koko illan parhaiten hyökänneen Jari Tuuran syöttövuorolla hankittu kuuden pisteen etumatka ratkaisi ja loppuerän Ploki haki lähinnä peliä uomiinsa jatkoa varten.

Toista erää mentiinkin sitten pitkälti tasatahtia, kunnes Sami Matalamäen ilkeät leijat siivittivät Plokin kolmen pisteen karkumatkalle. Vaikka Viri vielä tiukasti mukana roikkuikin, ei kotijoukkue suostunut erävoitosta luopumaan ja toinen erä tulikin Plokille kovien ratkaisujen saattelemana.

Plokin saldo kevään kolmansista eristä ei imartele ketään. Keskimäärin alle 13 pistettä kertoo oman tason romahtaneen liian usein. Nyt kaikki oli kuitenkin toisin. Joukkueet napsivat pisteitä rintarinnan, kunnes Plokin keskitorjuja, synnynnäinen libero Heikki Pesonen sytytti puolustuksillaan sekä kotijoukkueen, että -yleisön hurmokseen joka ei antanut Virille mitään saumaa erävoittoon. Kolmansien erien demonit oli selätetty, tie oli tähtiin asti auki. 

Eeppinen neljäs erä ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi. Viri otti alussa jo 4-9- johdon, mutta Ploki kiri väkisin kiinni. Vähintäänkin kohtuullisesti pelannut libero Miko Siekkinen loukkasi hieman jalkaansa ja paikkaamaan tuli Oki “kylän samettisin hihalyönti” Nenye. Tämä vakautti Plokin peliä entisestään ja erä eteni aina jatkopalloille. Niitä tahkottiinkin vuoronperään palloa tappaen ja molemmat joukkueet pelasivat virheitä vältellen, mutta kovaa. Plokilla oli kaikki avaimet ratkaista peli viiden ottelupallonsa aikana, mutta eipä kelvannut. Pari harmittavaa hyökkäysvirhettä antoivat tilaisuuden Virille korjata potin ja vieraathan kiittivät niittaamalla pallon Plokin kenttään erävoiton arvoisesti.

Viidenteen erään ei sitten enää oikein kotijoukkueen eväät riittäneetkään. Taisteluilme oli kyllä kohdillaan, mutta kovin kirivaihe jäi puuttumaan ja rutinoituneet vierailijat poimivat viidennen erän plakkariinsa kuin kypsän taatelin.

Huikea peli, selvästi kauden parasta peliä kotisalissa. Yleisöä ei voi tarpeeksi kiittää, mutta kiitos kuitenkin. Plokin parhaan palkittiin tehokkaasti yleispelaajan paikalla hyökännyt ja torjunut Jyrki Meriruoko. Toista peliä passarin tontilla pelannut Aleksi Mechniakov oli koko illan mies paikallaan jaellen passeja pääosin todella laadukkaasti ja älykkäästi.

Pelit jatkuvat vajaan kahden viikon päästä sunnuntaina, kun Pihtipudas-salin valoihin saapuu Huki Jyväskylästä. Tasoa ei tästäkään ottelusta varmasti puutu, onhan Hukilaisista peräti viisi miestä nähty tällä kaudella MuurLen paidassa mestaruusliigassa. Ottelu alkaa totutusti klo 16.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.