Kaksi erää ei riitä

Plokin miesten joukkue kävi lauantai-illan kunniaksi jakamassa sarjapisteitä Maaningalla. Yksi piste saatiin sentään mukaan, mutta voitto jäi niukasti savonmaalle lukemin 3-2 (17-25, 21-25, 25-10, 25-16, 15-11).

Pihtiputaalaiset ottivat heti alkuun luulot pois niin kotijoukkueelta, kuin kiitettävän äänekkäästi kannustaneelta kotiyleisöltäkin. Plokin lähemmäs kymmenen torjuntaa avauserään saivat kotijoukkueen näyttämään lähinnä kentälle eksyneiltä pallopojilta, eikä erän voittajasta ollut mitään epäselvyyttä missään vaiheessa.

Toinen erä olikin jo asteen verran tiukempi. Kotijoukkue Mahti alkoi pikkuhiljaa löytää aukkoja Plokin torjunta-puolustus-ryhmityksestä ja pääsi paremmin peliin mukaan. Erävoitto tuli kuitenkin Plokilaisille, kun passarin tontille siirretty Aleksi Mechniakov repi pyörityksellään vastustajan torjunnan rikki.

Kevätkauden 3. erien pistekeskiarvo oli ennen tätä vähän yli 13 pistettä. Nyt saatiin kymmenen, eikä siitä katastrofista sen enempää. Paljoa eivät Plokin otteet parantuneet neljänteenkään erään, eikä edes valmentaja, fysioterapeutti ja pelikirjojen kruunaamaton kuningas Keijo Paavola saanut aikalisillään iskettyä voimaa joukkueen tekemiseen.

Viides erä oli jälleen kahden joukkueen lentopalloa. Voitto olisi varmasti maistunut jokaiselle, mutta muutamat tyhmät hyökkäysvirheet käänsivät tunnelmallisen ratkaisuerän Mahdin hyväksi. 

Mechniakovin heittäminen passarin paikalle toimi loistavasti, sillä mies palkittiin ansaitusti Plokin parhaana pelaajana. Kova taistelu kevätkauden avausvoitosta jatkuu tämän viikon sunnuntaina Pihtipudas-salissa, kun vieraaksi tulee edelleen koko kauden tappioitta edennyt Alavieskan Viri. Ottelu alkaa klo 16.00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.