Plokilla voitot tiukassa

Miesten 2-sarja jatkui vuoden ensimmäisellä kotiottelulla, kun vieraaksi saapui Nilsiän Nujakka. Virheiden vahvasti sävyttämän ottelun päätteeksi kaikki sarjapisteet lähtivät vieraiden matkaan erin 1-3 (22-25, 25-23, 14-25, 20-25).

Kahden peräkkäisen vierastappion rasittama Ploki lähti kevään kotiavaukseensa hakemaan sarjapisteitä ehjällä suorituksella. Avauserä kulki kuitenkin pitkän aikaa vieraiden komennossa. Muutaman pisteen jatkuvalla takamatkalla ei peli ole ikinä helppoa, mutta Ploki sai kuin saikin kiristettyä erän jo tasoihin 17-17. Nilsiäläiset vieraat pelasivat kuitenkin erän lopun virheettömästi ja kun kotijoukkue ei tähän pystynyt karkasi erävoitto vieraille.

Ensimmäisen erän hyvä peruspelaaminen saatiin siirrettyä myös toiseen. Nilsiä piti hienoista etumatkaa lähes koko erän, mutta nyt erän loppuhetkien terästäytyminen ja kaivattu huolellisuus toivat ansaitun erävoiton Plokille, joten ottelu oli jälleen täysin auki.

Pikkuhiljaa on ehkä aika puhua kolmannen erän kirouksesta Plokilaisten osalta. Kuin salamaniskusta kaikesta tulikin taas erätauon jälkeen vaikeaa, eikä harvat yksittäiset onnistumiset saaneet sytytettyä kotijoukkuetta puhaltamaan yhteen hiileen. Jälleen karkasi tuo tuikitärkeä erä vieraille – aivan liian helposti.

Onkohan peräti pientä valoa tunnelin päässä, sillä tällä kertaa fyysinen lama helpotti hieman neljänteen erään. Ylempää jatkosarjaa pelatessa se ei kuitenkaan riitä, joten jälleen Ploki jäi täysin kyytiläisen rooliin vieraiden pitäessä tiukasti peliä otteessaan. Loppua kohti peli oli lähinnä hengetöntä pelailua, joten neljännenkin erän voitto valui Nilsiän laariin turhan helposti.

Yksi onnistuja sentään voidaan nostaa Plokin riveistä, kun Sami Matalamäki pelasi vahvan pelin yleispelaajan tontilla. Puolenkymmentä torjuntapistettä ja vielä muutama enemmän hyökkäyspisteitä oli loistava suoritus, kun hyökkäyspaikat eivät pääsääntöisesti kovinkaan kaksisia olleet.

Pelit jatkuvat Maaningan vieraspelillä ensi lauantaina ja vajaan kahden viikon päästä palataan taas kotisaliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.