HuKi pehmensi Plokin miehet

Miesten 2-sarjan ylempi jatkosarja jatkui lauantaina Jyväskylässä, kun Ploki matkasi paikallisen Hukin vieraaksi. Kotijoukkue olisi viime kauden päätteeksi peliesitystensä puolesta noussut ykköseen lähes samalla miehityksellä, joten tiedossa oli ettei Ploki pääse helpolla. Pisteet jäivätkin Jyväskylään erin 3-1 (24-26, 25-23, 25-16, 25-17).

Ottelun alku oli puolin ja toisin tahmea. Pientä jännitystä oli selkeästi havaittavissa molemmilla joukkueilla ja vasta erän puolenvälin tienoilla alkoi pallo saada kyytiä sarjatason vaatimalla vauhdilla. Ploki piti hienokseltaan otetta pelistä ja erävoitto meinasikin tulla kuin varkain. Ratkaisuhetkillä ennenkin tavattu arkuus iski kuitenkin jälleen, joten Plokin erävoitto tuli niukasti ja vasta hakkuri Niko Nenyen väkisin survottujen pisteiden ansiosta.

Erävoiton myötä Ploki onnistui vahvistamaan otettaan ottelutapahtumista. Huki taisi odottaa heppoisempaa vastusta ja nyt yllätys näkyi kotijoukkueen epävarmuutena kaikissa suorituksissa. Vieraiden johto oli tukeva vielä erän loppuhetkillä (18-21), mutta Hukin vaihtoruletti alkoi tuottaa tulosta ratkaisuhetkien lähestyessä. Kotijoukkue painoi vastustamattomasti aina erävoittoon asti ja nyt oli Plokilaisten vuoro tuijotella hölmistyneinä toisiaan.

Viikkoa aiemmin koettu samankaltainen tilanne taisi palata vierasjoukkueen takaraivoon. Korvien väli pehmeni kuin ylikypsä parsakaali ja Plokin pelistä katosivat yhtäaikaa sekä usko, halu, että aggressivisuus. Valmentaja Oki Nenye yritti kaikkensa ja haki sytyttäjää käyttäen kaikkia pelaajia kentällä, mutta penkin päästä käsin ei ihmeitä tee edes Nenye. Näinpä kolmas ja neljäs erä valuivat aivan liian helpolla päässeelle kotijoukkueelle ja Ploki lähti kotimatkalle tyhjin käsin.

Jälleen tuli todistettua, että Plokin taidoilla mentäisiin melkein kuuhun asti, jos noita taitoja pystyttäisiin esittämään koko ottelun ajan. Jos taas kasetti ei kestä, niin aika moni tämän sarjan joukkueista kiittää ja kävelee yli.

Valopilkkuna pimeydessä mainittakoon Miko Siekkinen, joka kävi useaan otteeseen lyömässä onnistuneesti painetta Hukin vastaanotolle ilkeillä leijasyötöillään.

Seuraava Ploki ottelu pelataan Pihtipudas-salissa ensi sunnuntaina 3.2. kello 13. Vieraaksi tuolloin saapuu Nilsiän Nujakka. Nyt on loistava hetki tulla vaikka porukalla kannustamaan Ploki kevään avausvoittoon!   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.