Plokin miehet hyytyivät vieraissa

Miesten 2-sarjan yläjatkosarja polkaistiin Plokin osalta käyntiin lauantaina Alavieskassa. Tähän asti koko kauden ilman pistemenetyksiä porhaltanut kotijoukkue jatkoi voittoputkeaan ansaitusti numeroin 3-1 (25-27, 27-25, 25-10, 25-14).

Avauserään lähdettiin huomattavasti tavanomaista lyhyemmän lämmittelyn saattelemana. Kotijoukkue Viri hallitsi hienokseltaan ottelun alkua, mutta Ploki ei missään vaiheessa päästänyt isäntiä karkumatkalle. Erän loppua kohden Plokilaisten tasainen suorittaminen alkoi tuottaa yhä enemmän tulosta ja erä kääntyikin tiukasti vieraille jatkopalloilla.

Toinen erä tarjoili pitkään katkeraa kalkkia kotiyleisölle. Plokin hyvä vastaanotto antoi paljon vaihtoehtoja hyökkäykseen, joten tuhoja päästiin tekemään laajalla rintamalla. Parhaimmillaan vieraiden johto venähti jo seitsemään pisteeseen (12-19), mutta siinä vaiheessa alkoivat suoritukset sulaa kuin konvehdit joulupöydässä. Virin vahva hyökkäyskalusto kiitti Plokin sähellyksestä ja toinen erä kääntyi masentavasti kotijoukkueelle.

Liekö pitkä tauko vain pehmentänyt lisää Plokilaisia, sillä tämän jälkeen kentällä oli enää yksi joukkue, Alavieskan Viri. Ei onnistunut Plokilta enää mikään, eikä kukaan ja näinpä vasta kauden neljännen erätappionsa kärsinyt kotijoukkue rallatteli puolihuolimattomasti kahteen naurettavan selvään erävoittoon.

Plokin parhaana (vai pitäisikö sanoa vähiten huonona) palkittiin passari Jyrki Meriruoko. Iso hatunnosto debyyttinsä liberon tontilla tehneelle Miko Siekkiselle, joka tuli vaikeaan paikkaan kentälle ja saa ainoana puhtaat paperit pelistä.

Raskas oli oppitunti, mutta toivottavasti jotain sentään opittiin. Ottelun alku kuitenkin näytti, että Ploki voi voittaa kenet tahansa tässä sarjassa, jos oma taso kyetään säilyttämään läpi ottelun. Vastus tuskin ainakaan helpottuu ensi lauantaina, kun edessä on vieraspeli HuKia vastaan Jyväskylässä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.