B-tytöt nousivat A-pooliin

Pieksämäellä pelattiin viikonloppuna B-tyttöjen B-poolin turnaus. Turnaukseen osallistui
Plokin lisäksi kotijoukkue Tsemppi, Vilppulan Tähti ja WoVo Rovaniemeltä. Plokin joukkueessa
ei ollut kuin seitsemän pelaajaa, joten jouduttiin tekemään pieniä pelaajaroolimuutoksia.
WoVo:lla oli positiivisempi ongelma, kun sillä oli 13 pelaajaa.
Turnaus alkoi plokilaisilla ottelulla WoVoa vastaan, joka oli käypänen vastustaja ensimmäiseksi
vastustajaksi. Ottelun kuluessa hioitui Plokin peli toimivaksi, ja se kuittasi voiton 2-0 (25-17, 25-12).
Edellistä voittoa ei keretty juhlia, ja vielä kun valmentaja “riisti” pukuhuoneessa eväsleivät
käsistä ja komensi tytöt pelaamaan Vilppulaa vastaan, olivat pelaajat sopivan äreitä. Heitä oli ärsytetty
ja siitä sai vastustajat osansa. Ensimmäinen erä Plokille 25-17. Toista erää mentiinkin tasaisemmissa
merkeissä, joka päättyi Vilppulan torjuntapisteeseen lukemissa 25-27. Kolmas erä ei tuonut muutosta
pelirytmiin. Tasaisen erän loppuun putaalaiset saivat eroa panostamalla aloitussyöttöihin. Vastustajan
päät painuivat tuomarin näyttäessä erän päättyneeksi. Ploki oli varmistanut sijoittumisensa turnauksessa
vähintään toiseksi voittamalla kolmannen erän 15-12.
Plokin ja turnauksen viimeinen ottelu oli toista puhtaan pelin joukkuetta Tsemppiä vastaan. Kaksi väsynyttä
joukkuetta taisteli tasapäin kunniasta voittaa turnaus. Ensimmäisen erän vei kotijoukkue äänekkään yleisönsä
kannustamana 25-21. Toisen erän voittoon kiilasi itsensä Ploki 25-22. Välien selvittely siirtyi kolmanteen
erään. Jälleen oli Tsemppi parempi vieden kovilla aloitussyötöillään erän 15-12.