Plokin miehille sekava voitto syksyn päätöspelistä

Plokin miesten joukkueen alkusarjataival lentopallon 2-sarjassa päättyi niukkaan kotivoittoon Pielaveden Sampo-Luowosta numeroin 3-2 (25-19, 25-20, 24-26, 24-26, 15-7).

Vieraat näyttivät heti ottelun aluksi ettei Ploki tule selviämään ottelusta kävelemällä. Terävä alku tuotti jo 1-5-johdon, mutta kotijoukkue toipui tästä nopeasti Roope Tialan vahvan syöttövuoron ansiosta. Melko tasaisesti edennyt erä pysyi tämän jälkeen tiukasti Plokilaisten komennossa ja kun erän ratkaisupalloihin löytyi vielä tarvittavaa kovuutta, niin avauserä tuli selvällä erolla kotijoukkueelle.

Toinen erä oli edellistä selvempi. Sampo-Luowo ei kyennyt kunnolla vastaamaan Plokin tasavahvaan tekemiseen ja kotijoukkue olikin alusta loppuun selvästi niskan päällä korjaten toisenkin erän voiton talteen ehkä turhankin helposti.

Pitkä erätauko antoi vierasjoukkueelle uutta puhtia ja koko kolmas erä edettiinkin hyvin tasaisissa merkeissä. Erän lopussa nähtiin kuitenkin merkittävä käänne, kun Ploki pääsi syöttämään erän ja koko ottelun voitosta. Aiemminkin tänä syksynä tavattu otteiden pehmentyminen päästi kaksi peräkkäistä ottelupalloa valumaan kotijoukkueen hyppysistä ja Sampo-Luowo nappasi erävoiton.

Erävoiton innostamana vierasjoukkue hallitsi neljättä erää alusta lähes loppuun saakka. Aivan erän ratkaisuhetkille Ploki kuitenkin kaivoi valmentaja Oki Nenyen vaihtoruletin ansiosta orastavan peli-ilon jälleen esiin ja nousi aina ottelupallotilanteeseen asti. Ottelu oli jo ratketa Plokin eduksi, mutta kippari Heikki Pesonen päätti palata F-tyttövuosiinsa ja nappasi ottelupallon kopiksi kainaloonsa. Näinpä erä hölmistyneen kotijoukkueen nenän edestä Sampolle.

Ratkaisuerässä Ploki otti omansa. Passari Jyrki Meriruokon vahva syöttövuoro vei kotijoukkueen peräti 8-0 johtoon, eikä vieraista enää tämän jälkeen löytynyt voimia lyödä palikoita Plokin rattaisiin. Jälleen kerran erinomaisen ottelun pelannut Sami Matalamäki palkittiin Plokin parhaana pelaajana.

Voitto nosti Plokin lopulta alkulohkonsa kolmanneksi ja pelit jatkuvat ylemmässä jatkosarjassa tammikuun puolenvälin tienoilla. Tällä välin joukkue hioo suoritustasoa entisestään korkeammaksi ja tasaisemmaksi. Kevätkauden ehdottomaksi ykköstavoitteeksi nostettiinkin yksissätuumin harjoitustason siirtäminen peleihin, sekä oman tekemisen tason säilyttäminen pelien sisällä myös kotisalissa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.