Plokin miehet takaisin voittokantaan

Miesten 2-sarja jatkui Plokin osalta vierasottelulla sarjakakkosta Alahärmän Kisaa vastaan. Pisteitä jouduttiin hieman jakamaan, mutta voitto ja yläjatkosarjapaikan taanneet kaksi sarjapistettä matkasivat kuitenkin Pihtiputaalle erin 2-3 (22-25, 19-25, 25-21, 25-23, 13-15).

Ploki tuli avauerään rytinällä. Tarkoituksena oli pitää syöttö terävänä, jotta vastustajan taitavaksi tiedetty pelinrakentelu joutuisi vaikeuksiin. Tämä onnistuikin hyvin ja Kisan vastaanotto näytti avauserässä lähinnä keitetyltä spagetilta, jonka johdosta Ploki pääsikin napsimaan muutamia näyttäviä torjuntoja sekä helpohkoja puolustuksia. Plokin puolella vastaanotto sen sijaan oli rautaa ja näinpä keskinkertainenkin hyökkäyspeli riitti erävoittoon.

Toinen erä jatkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Sami Matalamäen johdolla Plokin hiha-osasto hioutui rautaisesta jopa timanttisen kovaksi ja kun verkoltakin löytyi tehoja niin toinen erä taipui yllättävänkin helposti putaalaisille.

Tekemisen helppous ja työmoraali jäivät kuitenkin pitkälle erätauolle. Kotijoukkue terävöitti selvästi peliään kaikilta osin ja Ploki joutui reilulle takamatkalle. Kirivaihde kyllä löytyi, mutta aivan liian myöhään ja näinpä Kisa tuli erävoitolla peliin mukaan.

Neljännestä erästä muodostui illan tasaväkisin. Pelin tiimellyksessä Plokilaisten syöttö pehmeni naurettavan helpoksi ja epävarmaksi, mikä avitti kotijoukkueen peliä huomattavasti. Kun muilla osa-alueilla oltiin tasavahvoja, niin syöttöruutupehmoilu tarjoili erän niukasti Alahärmäläisille.

Ploki todella halusi voittaa, se tuskin jäi kenellekään epäselväksi viidennen erän alkupuolella. Erittäin huolellinen torjunta-puolustus-ryhmitys yhdistettynä taivaallisen tarkkaan vastaanottoon ja miehekkääseen hyökkäyspeliin toivat jo 3-8-johdon erän puolivälissä. Kisa kuitenkin näytti miksi se on sarjassa toisena ja nousi hetkessä 12-10 johtoon, kunnes Niko Nenyen ja Sami Matalamäen hirmuiset viistopommit käänsivät erän ja koko ottelun riemukkaasti Plokille.

Runkosarjan ja syyskauden päätöspeli pelataan ensi lauantaina 8.12. Pihtipudas-salissa, kun vieraaksi tulee Sampo-Luowo. Peli alkaa klo 16.00, kaikki paikalle hihkumaan Ploki voittoon!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.