Plokin miehille vaihteeksi tappio

Heikot kotiesitykset jatkuivat, kun Plokin miehet isännöivät sunnuntaina Alavieskan Viriä lentopallon miesten 2-sarjassa. Sarjan kärjessä puhtaalla pelillä porskuttava Viri haki pisteet Pihtipudas-salista numeroin 1-3 (23-25, 25-20, 15-25, 19-25).

Ploki joutui lähtemään otteluun tavallista kapeammalla kokoonpanolla, kun Sami Matalamäki ja Jussi-Akseli Körkkö olivat poissa opiskelukiireiden, sekä Miko Siekkinen sairastelun vuoksi. Ensimmäistä erää hallitsikin hienokseltaan vierasjoukkue. Tasainen Viri hoiteli avauserän nimiinsä pitkälti varman hyökkäyspelin ansiosta, kun taas Ploki sortui lukuisiin helppohin virheisiin niin verkolla, kuin syöttöruudussakin.

Toinen erä olikin ihan toista maata. Erätauolta löytyi kohtuullinen ryhti kotijoukkueen tekemiseen ja hyökkäyksetkin suunnattiin takaseinän sijaan kohti vastustajan kenttää. Myös vierailijat tarjoilivat erävoittoa Plokille tehden suurimman osan illan virheistään samaan erään. Turvallisen tuntuinen johto säilyi kotijoukkueella läpi erän ja tällä kertaa se saatiin pidettyä aina loppuun saakka.

Toisen erän jälkeen Plokilaisten korvien välissä tapahtui jotain selittämätöntä ja kotijoukkueen peli suli kuin eskimotikku kesähelteellä. Edellisessä erässä löydetty hienoinen ote katosi pelin jokaiselta osa-alueelta ja Viri vei peliä, vaikka ei varmasti edes esittänyt parastaan. Erävoitto näin ollen ansaitun reilusti vieraille.

Katastrofierän jälkeen Ploki haki herätystä siirtymällä kahden passarin taktiikkaan. Yllättäen tämäkään ei enää peliä kääntänyt, vaikka kotijoukkue onkin säästänyt tuon taktiikan harjoittelun peleihin. Viri oli koko neljännenkin erän ajan askeleen jos toisenkin edellä ja jatkoi näin voittoputkensa peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi.
Plokin parhaana palkittiin hetkittäin tehokkaasti Virin torjuntaa puhkonut Roope Tiala.

Ploki on edelleen tiukasti kiinni yläjatkosarjapaikassa, kun pelaamatta on kaksi kierrosta. Ensi lauantaina Ploki matkaa Alahärmään ja syyskausi saadaan päätökseen vajaan kahden viikon päästä kotisalissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.