Nenye nujersi Nurmon – Plokille tärkeät pisteet


Plokin miehiä saapui sunnuntaina miesten 2-sarjaottelussa Pihtipudas-saliin haastamaan Nurmon Jymy. Kotijoukkueella oli revanssi otettavanaan, sillä kauden avauksessa Nurmolaiset olivat kotisalissa parempia luvuin 3-1. Tällä kertaa voimasuhteet kuitenkin muuttuivat ja Ploki nappasi tärkeän kotivoiton lukemin 3-2 (29-27, 21-25, 25-23, 22-25, 15-11).

Avauserää hallitsi hienokseltaan Ploki. Vieraat eivät saaneet missään vaiheessa varmuutta otteisiinsa ja kuskinpaikka pysyikin lähes koko erän ajan kotijoukkueen hallussa. Peräti kuuden pisteen takamatkalla (13-7) ollut Jymy nousi kuitenkin aina eräpalloon asti, mutta Plokin hakkuri Niko Nenyen armoton tehokkuus käänsi erän kotijoukkueelle. Nenyen roolista kertonee osansa se, että Ploki sai ensimmäisessä erässä peräti 12 pistettä hakkurin kädestä ja 11 tuli vastustajan virheistä.

Toisen erän tahtipuikon nurmolaiset ottivat heti alussa haltuunsa. 0-4 vierasjohdossa Plokin valmentaja Oki Nenye heitti kentälle Roope Tialan, jonka ilahduttavan pirteät hyökkäykset toivatkin leveyttä kotijoukkueen ratkaisuihin. Huonosta alusta huolimatta putaalaiset pääsivät aina iholle asti, mutta ratkaisupalloissa Jymy oli selvästi parempi ja tämän tuloksena ansaittu erävoitto vieraille.

Kolmas ja neljäs erä noudattelivat hyvin pitkälle samaa kaavaa, joka kuvaa myös koko ottelua hyvin. Jymy hyökkäsi tehokkaasti laajalla rintamalla eritoten Plokin “pupunkorvat ihan miten sattuu”-torjunnan avustuksella, kun taas kotijoukkue oli piti erät tiukkoina hyvin pitkälti hakkuri Nenyen tehoilla ja melko ehjällä vastaanottopelillä. Kolmas erä Plokille, neljäs vieraille ja edessä aina yhtä piinallinen viides erä.

Ratkaisuerässä Ploki otti omansa. Hienokseltaan koko erää hallinnut kotijoukkue piti pään kylmänä, eikä sortunut useamman pallon mittaisiin alloonpohjiin, joista ollaankin yritetty reeneissä päästä eroon. Pari ässää, vahva vastaanotto ja tehokas hyökkäyspeli jättivät toisenkin sarjapisteen putaalaisille ja todella mahtavasti kannustanut kotiyleisö sai nähdä vihdoin sen mitä tulivat katsomaan – kotivoiton!

-Ei noilla hyökkäystehoilla (vain N. Nenye ja Tiala plussalla) pitäisi pystyä pelejä voittamaan, mutta tilastollisia poikkeuksiakin näköjään on, tiivisti Plokia penkin päässä käskyttänyt Oki Nenye.

Plokin parhaana palkittiin ansaitusti hakkurin Niko Nenye (35/+23). Puhtain paperein suoriutui myös Roope Tiala (9/+3) ja vastaanoton osalta Jussi Väisänen (65%). Valmentajan viittaamat hyökkäystehot todellakin olivat yhden miehen harteilla, sillä Ploki kokonaisuutena ylsi vain viisi pistettä plussan puolelle, kun vierasjoukkueen kokonaisteholukema kohosi kuitenkin +18:aan. Tulos hyvä, mutta tapa ei riittävän hyvä. Isot kiitokset jälleen kotiyleisölle, joka tuki omiaan upeasti.

Ensi sunnutaina eletään jälleen ratkaisuhetkiä jatkosarjapaikkojen osalta, kun Ploki matkustaa Saarijävelle. Tällä hetkellä Ploki on lohkossaan viimeisellä yläjatkosarjaan oikeuttavalla paikalla neljäntenä, mutta sekä Saarijävi, että Sampo-Luowo hegittävät niskaan. Seuraavaan kotiotteluun 25.11. vieraaksi saapuu vain yhden erän koko syksynä menettänyt Alavieskan Viri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.