Plokin miehet avasivat voittotilinsä

Plokin miesten urakka 2-sarjassa jatkui sunnuntaina Pielavedellä Sampo-LuoWon vieraana.  Tuikitärkeä avausvoitto ja täydet kolme pistettä lähtivät Plokilaisten matkaan numeroin 1-3 (18-25, 23-25, 25-20, 20-25).

Yllättävän harvalukuinen savolaisyleisö sai seurata alusta asti viihdyttävää ja jännittävää lentopalloa. Avauserää pelattiin tasatahtiin aina erän loppupuolelle asti, kunnes hakkuri Niko Nenyen syöttövuorolla Ploki karkasi 13-15-tappioasemasta peräti 19-15 johtoon. Tuosta ei kotijoukkue enää hyvästä taistelusta huolimatta toipunut, sillä Ploki piti vihdoinkin pelinsä hyvin kasassa erän loppuvihellykseen asti.

Toinen erä oli selkeästi vieraiden. Hyvillä suunnatuilla syötöillä alkoi kotijoukkueen vastaanotto horjua ja niinpä Ploki pääsi rakentelemaan tiivistä torjuntaa, mikä tuottikin lukuisia näyttäviä pisteitä. Koko miehistö oli hyvin pelissä mukana ja varsinkin puolustuspelissä torjunnan ja takakentän yhteistyö toimi saumattomasti. Erä ratkesi viimeistään puolenvälin jälkeen, kun yleispelaaja Roope Tiala vaihdettiin kentälle paikkaamaan hyytymään päin ollutta nelospaikan hyökkäystä. Roope kiitti ja antoi kätensä laulaa siihen malliin, että katsomossakin ihmeteltiin kuinka Plokilla oli vara pitää moista moukaria penkin puolella. Eräpallotilanteessa Sampo vielä ryhdistäytyi ja nousi 24-19 tappioasemasta jo pisteen päähän, mutta vieraiden valmentajana debyyttinsä tehnyt taktiikkavelho Oki Nenye jäädytti syöttäjän täysin kahdella maagisesti ajoitetulla aikalisällään ja toinenkin erä ansaitusti Plokille.

Kolmas erä olikin sitten kotijoukkueen. Plokilaisten paras terä jäi selvästi erätauolle ja kohentuneen vastaanotto- ja syöttöpelin ansiosta Sampo-LuoWo pääsi viemään erää alusta asti. Nyt ei auttanut edes Tialan pirteä etukenttäkierros ja syöttöputki, kun muilta ei tullut apuja ja Sampo-LuoWon torjunta pääsi Plokin keskinkertaisen vastaanottopelin myötä napsimaan useita torjuntoja. Kiri riitti vain iholle pääsemiseen, mutta tilanteesta 20-19 kotijoukkue karkasi vastuttamattomasti erävoittoon.

Hävitystä erästä sisuuntunut Ploki tuli uudella ilmeellä neljänteen erään. Nyt miesten ilmeistä näki, että tänään halutaan reppuun muutakin kuin jämäpisteet. Asenne ja taistelu alkoi kuitenkin tuoda tulosta hieman viiveellä, kun kotijoukkue karkasi peräti 9-4-johtoon. Tämän jälkeen syöttöruutuun asteli syöttöruutuun ja sai vastaanoton ensimmäisen erän tavoin rikki. Plokin etukenttä kiitti ja nappasi muutaman komean torjunnan ja niittasi jatkopallotkin tehokkaasti lattiaan. Seitsemän omaa pistettä putkeen Plokille ja 11-9-johtoon. Tämän jälkeen edettiin hetki tasatahtiin, kunnes Pauli Matalamäen syöttövuorolla vieraat karkasivat neljän pisteen karkumatkalle ja kotijoukkue oli lyöty.

Parhaina palkittiin Sampo-LuoWon yleispelaaja Tuomas Stranius ja Plokin passari Jyrki Meriruoko, joka löysi hyökkääjät selvästi paremmin kuin aiemmin tällä kaudella.

Vihdoin siis saatiin karistettua tappioputken apina harteilta, eikä sitä ole enää tarkoitus takaisin kyytiin ottaa. Pelit jatkuvat ensi sunnuntaina Pihtipudas-salissa kun vastaan asettuu Nurmon Jymy. Panosta ei pelistä puutu, sillä ottelu on elitärkeä kummallekin joukkueelle yläjatkosarjaan pääsyä ajatellen. Ottelu alkaa klo 16, tervetuloa sankoin joukoin lehtereille!   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.