Plokin miehet hentoja isäntiä

Lause “pieni ja hento ote, siinä kaikki” kuvasti kotijoukkueen peliä kun Plokin miehet isännöivät miesten 2-sarjassa Alahärmän Kisaa sunnuntaina. Hetkittäin lähes hurmoksellisesti kannustanut 55-päinen kotiyleisö ei päässyt vieläkään maistelemaan voiton makeaa nektaria, kun kaikki kolme pistettä matkasivat Pohjanmaalle lukemin 1-3 (17-25, 25-22, 21-25, 24-26).

Peli alkoi vieraiden vahvassa komennossa, kun jo vieraiden toisella syöttövuorolla jäätiin neljän pisteen takamatkalle. Vahvasti ja ennenkaikkea varmasti hyökännyt Kisa repi tasaisesti kaulaa koko erän ajan, eikä muutamat torjunnatkaan saaneet kotijoukkuetta syttymään taistelemaan erävoitosta.

Ensimmäisen erän vaisuus kuitenkin saatiin erätauolla käännettyä hieman miehisempään suuntaan ja hyökkäystehoja alkoi toisessa erässä löytyä jo Plokiltakin.  toisin kuin avauserässä, nyt vierailijatkin sortuivat muutamiin virheisiin ja erä pysyikin loppuhetkille asti melko tiukkana. Vielä 16-13-johdon Ploki hukkasi, mutta viiden syötön putkella päästiin ratkaisuhetkillä karkuun ja kotijoukkue väänsi arastelematta tärkeän erävoiton.

Kolmas erä oli hyvinkin yleidöystävällistä lentopalloa. Molemmilta joukkueilta tuli hetkittäin näyttäviä, kovia hyökkäyksiä ja tunnetila oli hetkittäin huomattavan korkealla. Tiukassa erässä Ploki oli lähes koko ajan pari pistettä perässä, kunnes erän loppuhetkillä kotijoukkueen hyökkäyspeli hyytyi kuin isoäidin omenahillo ja Alahärmäläiset kuittasivat tarjolla olleen erävoiton rutinoituneesti.

Neljäs erä oli suurelta osin edellisen toisinto. Tiukkaa vääntöä ja palloa kaivettiin puolin jos toisinkin peliin hyvällä asenteella. Lopulta ratkaisi pieni, mutta niin suuri ero-omat virheet. Puolenkymmentä syöttövirhettä ja saman verran palloja verkolta takaseinään ei yleensä lentopallossa anna aihetta juhlaan. Tällä kertaa kotijoukkue taisteli viimeiseen asti selvittäen kaksikin ottelupalloa, mutta kolmas oli liikaa ja voitto vieraille, ansaitusti.
“Oman pelin taso on vuoristorataa ja nyt lähdetään kehittämään tuota vuoristorataa niin, että huonoja hetkiä tulee vähemmän, hyviä enemmän ja näiden eroa pyritään reeneissä tasoittamaan, ettei annettaisi niin paljon kaverille eteen kun sattuu heikompi hetki”, totesi Plokin käskijä Olli Nenonen.

Alahärmän Kisan parhaana palkittiin passari Antti Peltokangas ja Plokista hakkurin Niko Nenye. Kotijoukkueesta ehdotonta eliittiä oli tällä kertaa liberon paidassa pelannut Sami Matalamäki, joka johti vastaanotto- ja puolustuspelaamista omalla pelillään miehekkäästi. Ensi sunnuntaina lähdetään ryöstöretkelle Pielavedelle ja kahden viikon päästä palataan Pihtipudas-saliin kun vieraaksi saapuu Nurmon Jymy. Kotiyleisö oli tänään jo hetkittäin lähes se “seitsemäs pelaaja” kentällä, toivottavasti jatkossakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.