Plokin miesten vaikeudet jatkuivat Alavieskassa

Plokin miehet jatkoivat pelejään 2-sarjassa matkaamalla Alavieskan Virin vieraaksi lauantaina. Iltapuhde jäi valitettavan lyhyeksi ja Plokilaiset joutuivat  kotimatkalle 3-0 (25-20, 28-26, 25-18) tappio niskassaan.

Alavieskan Viri näytti heti ottelun alussa kuka on talossa isäntänä. Hieman hölmistyneen oloinen vierasjoukkue suunnilleen katseli vierestä, kun kotijoukkueen väkivahvat hyökkääjät takoivat heti erän alkuun 5-1-johdon. Etenkin kotijoukkueen yleispelaaja Jari Tuura ja hakkuri Johannes Sivula rei’ittivät Plokin torjuntaa ja kenttäpuolustusta kovilla ratkaisuillaan. Shokkialun jälkeen vierailijatkin pääsivät peliin mukaan, vaikka melko hyvää vastaanottoa ei saatukaan hyödynnettyä riittävän tehokkaasti hyökkäysissä. Virin etumatka pysyi turvallisena läpi erän ja avauserä näin selkeähkösti kotijoukkueelle.

Toiseen erään lähdettiinkin erilaisella ilmeellä. Ujostelu jäi erätauolle ja vierasjoukkuekin pääsi väläyttelemään hyökkäystehojaan useamman pelaajan toimesta. Todella tasaisena pysynyt erä otti uuden suunnan erän puolenvälin jälkeen, kun Plokin passari Jyrki Meriruoko pyssytti syöttöruudussa neljän pisteen karkumatkalle. Tuosta Viri kuitenkin toipui nopeasti ja nousi jo pisteen päähän. Vierailijat karkasivat kuitenkin uudelleen päästen aina eräpallotilanteeseen asti. 20-24-johto ei kuitenkaan riittänyt, kun kotiyleisö hurrasi Virin pelaajat hurmokseen joka johti niukkaan erävoittoon.

Edes pitkä erätauko ei riittänyt Plokilaisille toipua menetetystä toisesta erästä. Kolmas erä oli todellinen kotijoukkueen näytös, eikä loppulukemat (25-18) kerro likimainkaan totuutta erän luonteesta. Viri vei ja Ploki jäätyi totaalisesti niin kentällä kuin penkilläkin. Nopeasti syntynyt 7-2- tappiotilanne pakotti Plokin valmentaja Jouni Pappisen yrittämään jotain radikaalia ja herätystä haettiinkin heittämällä Jussi-Akseli Körkkö hakkurin paikalle. Tämäkään ei auttanut ja vaikka kovaa taisteluilmettä yritettiinkin löytää vielä myöhäisillä aikalisillä, niin kotijoukkue meni menojaan ottelun voittoon. Joukkueiden parhaina palkittiin kotijoukkueen hakkuri Johannes Sivula ja Plokin keskipelaaja Heikki Pesonen.

Paljon oli taas viikossa tapahtunut edistystä, mutta kovuus ei tällä kertaa riittänyt. Tiukoissa paikoissa huomaa selvästi, ettei Plokin joukkueesta löydy paljoa kokemusta kovista peleistä, kun oma taso ei meinaa millään pysyä otteluiden kriittisimmillä hetkillä. Rinki kuitenkin laajenee ja tällä kertaa debyyttinsä teki Toni Saastamoinen, jota  käytettiin pariinkin otteeseen keskipelaajana kentällä.

Seuraava peli on ensi sunnuntaina klo 16.00 Pihtipudas-salissa, jonne vieraaksin tulee Alahärmän Kisa. Paikalle toivotaan paljon katsojia ja ääntä, itsestäänselvänä  tavoitteena korkata kauden voittosarake Pohjanmaalaisten kustannuksella. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.