Plokin miehet aloittivat varovasti

Plokin miehet palasivat miesten 2-sarjaan lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen Nurmon yläasteen matalassa palloilusalissa. Monelle Plokilaiselle ottelu oli ensimmäinen laatuaan, joten odotettavissa oli luonnollisesti tutisevia polvia ja kalpeita naamoja.

Otteluun lähdettiin lähes täydellä rosterilla ja kuusikkoon paikkansa lunastivat Jyrki Meriruoko passarina, Niko “senaattori” Nenye itseoikeutettuna hakkurina, Roope Tiala ja Aleksi Mechniakov yleispelaajina, Pauli Matalamäki ja Heikki Pesonen keskareina, sekä Jussi Väisänen liberona. Ottelu lähti käyntiin tunnustellen molempien joukkueiden varovaisella pelillä. 1. erän tasaisuus loppui kotijoukkueen hakkurin ensimmäiseen syöttövuoroon, jolla Nurmo repi lähes kymmenen pisteen kaulan Plokin vastaanottajien ihmetellessä kuinka usein peräkkäin pallon voi nostaa kattorakenteisiin. Nurmolaiset pitivät sitkeästi kiinni johdostaan ja Plokin selkeästä ryhtiliikkeestä ja jopa Ossi Pärnäsen kentälle tulosta huolimatta erä kotijoukkueelle 25-18.

Toiseen erään molemmat joukkueet tulivat jo selkeästi rohkeammilla otteilla. Erä pysyi tasaisena Nurmolaisten nojatessa vahvaan hakkuripeliin ja Plokin hyökätessä laajalla rintamalla. Vastaanottovirheet vähenivät huomattavasti ensimmäisestä erästä ja passari Meriruoko saikin paljon huikeita nostoja suoraan näppeihinsä. Vahva vastaanottopelaaminen toikin Plokille kauden ensimmäisen erävoiton lukemin 20-25.

Kotijoukkue kaivoi toisen erän jälkeen jostain hirmuisen puolustusvimman. Plokilaisten hyökkäykset ja torjunnat kaivettiin kotijoukkueen toimesta yhä useammin peliin ja usein kolmannella tai neljännellä yrittämällä kotijoukkueen väkivahva hakkuri niittasi pisteen Nurmolaisille harvan kotiyleisön riemuksi. Hakkuri Nenyen lukuisat rajapommit pitivät Plokin jotenkuten pelissä mukana, mutta silti kotijoukkue vei kolmannen erän 25-18.

Päivän tiukin ja tasoikkain erä oli vasta tulossa. Valmentaja Jouni Pappisen kiihkeästi ohjeistaen Ploki taisteli läpi neljännen erän jokaisesta pallosta. Pieni huolimattomuus kuitenkin ratkaisi. Ploki ei saanut helppoja jatkopalloja kunnolla peliin ja kotijoukkue pääsi näin ryhmittämään sekä torjuntansa, että puolustuksensa hyvissäajoin valmiiksi vierailijoiden hyökkäysille. Nurmolaisten ehdoton ykköstykki hakkuri Markus Laatikainen ratkoi hyökkäykset ja koko kotijoukkue puolusti itselleen erävoiton 25-23 ja näin koko ottelun 3-1.

Vielä jäi siis rutkasti parannettavaa niin peliin kuin tulokseenkin. Katsomattomia kortteja toki nytkin olisi ollut, kun hyvällä fiiliksellä kannustaneet Jussi-Akseli Körkkö ja Antti Hyvönen pidettiin vielä tällä kertaa scouteilta pimennossa vaihtopenkillä.

Plokin osalta sarja jatkuu kotiottelulla ensi sunnuntaina 7.10. klo 16.00, jolloin Pihtipudas-saliin vieraaksi astelee Saarijärven Pullistus.
Lämpimästi tervetuloa kannustamaan Plokin uroot kauden avausvoittoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.