Plokin B-tytöt SM runkosarjan lohkovoittoon

Plokin B-tytöt jatkoivat tammikuussa voitettujen kolme kotipelin voittoputkea ottamalla kolme voittoa Tikkakoskella pelatussa SM-runkosarjan jälkimmäisessä turnauksessa. Voitot merkitsivät samalla sijoittumista lohkon ykkösiksi. Se takasi hyvät lähtöasemat maaliskuussa pelattaviin välieriin. Suomen 24 parasta B-tyttöjoukkuetta jaetaan kuuteen neljän joukkueen lohkoon, josta kaksi parasta menee 12 joukkueen lopputurnukseen, joka pelataan huhtikuussa.

Tikkakosken ensimmäisessä pelissä Ploki sai täyden työn voittamalla turnauksen emäntäseuran JyväsLentiksen. Ensimmäinen erä kääntyi Plokille niukasti 25-23. Toista erää vei Jyväskylä. Plokin ottamalla toisella aikalisällä se oli tappiolla peräti 7-13, mutta joukkueen vahva halu ja taistelutahto nostivat sen 25-20 voittoon.

Toinen peli Lapin Narvi-Palloa vastaan ratkaisi lohkovoiton. Ensimmäisessä erässä Ploki sortui omiin hyökkäysvirheisiin ja epävarmaan vastaanottoon. Narvi-Pallo puolusti hyvin ja hyökkäsi riittävän tehokkaasti. Selkeä erävoitto 25-18 vastustajalle.

Toisessa erässä Ploki löysi peliruuvista napsun lisää. Oman peliin tuli onnistumisia ja voitontahto kasvoi eränvoiton myötä. 25-21 voitto oli hyvä pohja jatkaa kolmatta erää, jossa Ploki jatkoi omalla hyvällä tekemisellä. Narvi-Pallon vastaanotto mureni Plokin hyvillä aloituksilla  ja sen seurauksena heille tuli  samalainen virheputki kuten Plokille ottelun ensimmäisessä erässä. 15-7 voitto maistui makealta.

Turnauksen viimeinen ottelu Vantaan Lentopalloa vastaan sujui erinomaisesti. Ploki ei sortunut ylimielisyyteen eikä lepsutteluun. Ensimmäinen erä tuli Henna Pollarin, Alisa Mäkelän ja Anniina Matalamäen aloitusvuoroilla 25-5. Passari Anni Toivonen pelasi Anni Sorvojan hyvän päivän päätteeksi päivän komeimmat kuviot. Jonna Kivinen oli verkolla tehokas vasurillaan. Joukkueen vastaanotto toimi libero Sini Koljosen johdolla myös moitteettomasti.

Toinen erä oli ensimmäisen erän kopio. Ploki oli selkeästi parempi kuin vastustaja. 25-7 erävoitto ja 2-0 otteluvoitto oli välietappi matkalla eteenpäin.

– Joukkue osoitti hyviä merkkejä nousemalla voittoon vaikeista tilanteista. Se on hyvän joukkueen merkki. Tyytyväinen olen joukkueen tekemiseen, tämä oli hyvä päivä meille kaikille. Töitä pitää jaksaa tehdä harjoituksissa ,, mutta tämä antaa lisäpontta salille, totesi tyytyväinen valmentaja Olli Nenonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.