B-tytöt tekivät onnistuneen ryöstöretken Itä-Suomeen

Itbtytt_004

Plokin  B–tytöt  tekivät onnistuneen ryöstöretken Itä-Suomeen

Itbtytt_004

 

Normaalisti Lännen alueella pelaava Ploki otteli viime vuoden tapaan Idän aluesarjassa. Tuloksena Pihtiputaan Plokin B-tytöt voittivat  syyskauden päätteeksi Itä-Suomen aluemestaruuden. Kuuden joukkueen lopputurnauksessa, joka  pelattiin Tervon liikuntahallissa. Alkusarjassa Ploki kaatoi Puijo Volleyn Juniorit 2-0 (25-15,25-22), voiton takeena olivat lähinnä onnistuneet aloitussyötöt. Tällä voitolla varmistui paikka välieriin, sillä aiemmassa ottelussa Joensuun Prihat kukisti myöskin Puijon 2-0.

 

Toisessa ottelussa Ploki ei onnistunut kuin ajoittain omassa tekemisessä. Jalat olivat jääneet pukukopin ja pelikentän välille. Selkeä 0-2 (15-25,21-25) tappio oli tuloksena.

 

Ottelukaavion mukaisesti vastustajaksi tuli toisen lohkon ykkönen. Tällä kertaa verkon toiselle puolelle asettautui Pieksämäen Tsemppi. Ensimmäistä erää hallitsi Pieksämäki, kunnes tilanteessa 18-22 Ploki nousi tasoihin ja ohi. Makea  26-24 erävoitto nosti selkeästi joukkueen innostusta seuraavaan erään. Koko joukkueen tekemiseen tuli varmuutta ja tehokkuutta. Passari Anni Toivonen passaili ansiokkaasti, ja monipuolisesti. Pieksämäki ei löytänyt lääkettä Plokin rynnistykselle. 25-16 erävoitto takasi loppuottelupaikan Joensuun Prihoja vastaan.

 

Joukkueet olivat kohdanneet aiemmin kaksi kertaa kauden aikana,. molemmilla kerroilla Prihat oli ollut selkeästi parempi. Finaalin ensimmäinen erä oli kauden parasta Plokia. Anni Sorvoja hallitsi torjunta- ja pateripeliä, laidasta eniten pisteitä  tekivät Annina Matalamäki ja Jonna Kivinen.  Prihojen vastaanotto murtui Plokin vahvoilla aloituksilla. 25-12 erävoiton jälkeen toisen erän tahti hieman hiipui. Vastustaja taisteli kovasti johtaen vielä 18-15. Plokin pelissä löytyi vielä yksi vaihde, jolla se nousi 25-22 voittoon ja Idän aluemestaruuteen.

 

Syksyn aherrus salilla tuotti hyvän tuloksen. Tästä on hyvä jatkaa tammikuussa alkavaan SM-sarjaan. 

 

2011-2012 Ploki B-tytöt: Hanna Huttunen, Jonna Kivinen (C), Sini Koljonen, Annina Matalamäki, Alisa Mäkelä, Henna Pollari, Juuli Rusanen Anni Sorvoja,  Anni Toivonen

 

Valmennus: Olli Nenonen , Martti Karjalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.