B-tytöt Tervossa

Plokin b-tyttöjen pelikausi jatkui Tervon maakuntaturnauksen finaaleissa. Viime kauden tapaan  Ploki pelaa Idän alueella. Pääsyy siirtoon on pelimatkojen pituuden huomattava lyheneminen verrattuna Lännen alueen reissuihin.

 

Tervossa  oli kuusi joukkuetta ratkaisemassa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sijoituksia ennen marras-joulukuussa pelattavia Idän alueen lopputurnauksia, josta pääsee tammikuussa alkavaan SM-sarjaan.  Idän alueen kiintiö on seitsemän joukkuetta. Tämän turnaus  oli kuin formula-ajot, kaikki pääsivät jatkoon, mutta pelien loppusijoitusten perusteella joukkueet jaettiin kolmeen Idän aluelohkoon.

 

Ploki aloitti turnauksen seuraamalla lohkon Puijo Volleyn ja Suonenjoen Vasaman peliä. Kuopiolaiset voittivat sen suoraan 2-0. Kahden kymmenen minuutin lämmittelyn jälkeen Ploki pääsi testaamaan ex-maajoukkuevalmentaja Timo Hoivalan luotsaaman tyttöjen tason. Peli aaltoili laidasta laitaan, mutta pääsääntöisesti Plokin hallinnassa. Kaksi 25-20 erävoittoa Plokille oli hyvä aloitus turnaukseen.

 

Toisessa pelissä Suonenjoen Vasama kaatui paljolti Plokin vahvoihin aloituksiin, jolla tuli 2-0 (25-16,25-9) voitto ja paikka välieriin. Hyvin pelannut Anni Sorvoja lähti heti pelin jälkeen kohti Pihtipudasta kaatamaan  liigassa Pieksämäki Volleyta. Välierissä vastustajaksi saapui tuttu Pielaveden Sampo, joka taisteli vahvasti nelospaikan hyökkäyksillä, mutta se ei riittänyt. Ploki hoiti välierän 2-0 (25-20,25-16) ,vaikka tekemisessä oli jo väsymyksen merkkejä. Voiton takuuna olivat jälleen vahvat ja suunnatut aloitukset.

 

Loppuottelussa Ploki kohtasi Joensuun Prihat, joka oli kärsinyt toisen lohkon alkusarjassa yllätystappion Sammolle ja passarin loukkaantumisen, mutta Puijo pelin voitolla se pääsi taistelemaan turnauksen paalupaikasta.

 

Ploki jaksoi taistella ensimmäisessä erässä jopa eräpalloon saakka, mutta tällä kertaa onni ei suosinut. Toisessa erässä joukkueelta loppui polttoaine, valmentaja Olli Nenosen sanojen mukaan. Tällä kertaa Prihat voitti 2-0. B-tyttöjen Idän lopputurnaus jatkuu 26.11.Harjoitukset painottuvat edelleen oman peruspelin tekemiseen ja lajitaitojen oppimiseen unohtamatta fysiikkaharjoittelua, jotta jaksetaan pelata turnaus  napsun verran paremmin.

 

-Martti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.