Miehet ylivoimaisia maakuntasarjassa

Plokin miesten kausi päättyi iloisiin (joskin sunnuntaiksi sattuneen pelipäivän johdosta hillityn riehakkaisiin) tunnelmiin Pihtipudas-salissa. Viimeistä turnausta saatiin odotella sormet syyhyten kokonaiset kuusi viikkoa, mutta odotus palkittiin. Vieraaksi saapuivat Leivonmäen Pyry, sekä Plokin kanssa mestaruudesta vielä taistellut Jämsänkosken Jyry.

Päivän avausottelussa Plokia lähti haastamaan sarjan häntäpäähän sijoittunut Pyry. Huolimatta pitkähköstä pelitauosta Ploki piti pelin hallussaan alusta loppuun. Valmentaja Olli Nenonen sekoitteli hieman erien välissä pakkaa, mikä piti pelaajat hereillä. Vahvoja torjuntoja ottivat sekä kauden keskarikomeetta Toni Saastamoinen, että aina yhtä leveä seinä Jussi-Akseli Körkkö. Ehjiä palloja riitti myös kahteen seuraavaan peliin, kun Pauli Matalamäki järjestävän seuran onneksi säästeli kättään. Loppunumerot olivat juuri niin selvät, kuin etukäteen ajatellen piti ollakin. Ottelu Plokille 3-0 (25-11, 25-14, 25-14).

Kotijoukkueen hienoiseksi pettymykseksi Jyry pelasi itsensä ulos mestaruustaistosta jo kohdatessaan Leivonmäkeläiset. Jämsänkoskelta ei oltu ilmeisesti saatu kaikkia miehiä mukaan, joten Pyry pysyi koko pelin hyvin ennakkosuosikin kyydissä. Jyry vei pelin 2-1, mikä kuitenkin tarkoitti sitä, ettei Jyry enää voinut saavuttaa Plokia edes puhtaalla 3-0- voitolla.

Näin ollen päivän viimeisen Ploki-Jyry – pelin panoksena oli ainoastaan kunnia, sekä mahdollisimman positiivinen kauden lopetus. Plokin vahva peruspelaaminen sekä onnistunut syöttöjen suuntaaminen jätti vastustajan melko aseettomaksi. Ensimmäisessä erässä peli eteni tasaisesti, mutta kapteeni Heikki Pesonen upotti vieraat huonosti käteen osuneilla syötöillään. Pihtipudas-salin n.60-päinen yleisö saikin seurata rentoa kotijoukkueen pelaamista, kun Aleksi Mechniakov ja Sami Matalamäki hoitivat pallot tarkasti passarille. Koko ottelu Plokille 3-0 (25-19, 25-16, 25-13). Erityisesti ottelun ratkaisussa ilhdutti Ossi Pärnäsen huikea hyppysyöttö, joka oli ratkaista ottelupallon heti alkuunsa.

Plokin parhaana palkittiin ansaitusti koko päivän hakkurina palloa tonttiin piessyt Oki Nenye, vaikka myös pitkin kautta vastustajat pihalle pyörittänyt passari Jyrki  Meriruoko olisi ollut oiva valinta.

Näin Ploki paransi roimasti viime kauden neljättä sijaansa voittaen sarjan muhkealla kuuden pisteen erolla viimeisellä kierroksella toiseksi nousseeseen SumKu:un. Toki joukkue selvästi vahvempi olikin, liittyiväthän viime kauden jälkeen vahvuuteen sarjan toiseksi kovimmat veljekset Oki ja Niko Nenye. Eikä sovi unohtaa lukion poikia, joilla oli välissä koko kesä aikaa pumppailla hauiksiaan vastustajien pelottamiseksi. Kausi päättyi lopulta peräti 14 ottelun voittoputkeen, sillä ainoat tappiot tulivat kauden avausturnauksessa, eikä tuon turnauksen jälkeen erätappioitakaan tullut kuin kaksi.

Kausi on siis paketissa ja nyt on oikea aika jakaa vuolaita ja nöyriä kiitoksia koko joukkueen puolesta koutsi Olli Nenoselle, Plokille, jokaiselle katsomossa vierailleelle silmäparille, harjoitusvahvuuteen kuuluneelle Miko Siekkiselle, koutsia pariinkin otteeseen tuuranneelle Jouni Pappiselle, valmentajaa kauden ainoissa tappiopeleissä tuuranneelle Keijo Paavolalle, harjoituspelissä meidät maan pinnalle pudottaneelle (ja maan rakoon polkeneelle) PislaPlokille sekä erityisesti menestystämme tukeneille yrityksille joita ovat:
K-Market Nuotta
Antalya Pizzeria Kebab
Putaan Tavaratalo
M-Mainos
Putaan Varaosa
ja Neste Pihtipudas.

Hikistä biitsikesää!

Piiska, #3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.