Jenni Tuovilan keväässä liigaa ja kirjoituksia

 

a

Jenni Tuovila (nro 9) valmiina hyökkäämään kohti kevään koitoksia.

 

Naistenlentopallon mestaruusliigassa pelaavan ja Pihtiputaan lukiossa opiskelevan Jenni Tuovilan kevät on selkeä, siihen kuuluvat pelit liigassa ja kirjoitukset lukiossa.

Jenni aloitti lentopalloharrastuksensa 7-vuotiaana. Aluksi laji oli vain mukava harrastus ja tarjosi liikkumisen riemuja siitä nauttivalle nuorelle tytölle. Vasta yläkoulun jälkeen laji alkoi kiinnostaa Jenniä myös kilpailumielessä. Tie Alajärveltä Pihtiputaan lukion lentopallolinjalle johti syksyllä 2008. Tästä alkoi kehitys kohti lajin kansallista huippua. Tällä hetkellä Jenni pelaa jo kolmatta kautta naisten Mestaruusliigaa PislaPlokin joukkueessa.

– Siinä minulla yleispelaajan ja hakkurin rooli, Jenni kertoo ja sanoo joukkueen olevan hyvin motivoitunut pääsemään mitalitavoitteeseensa. Vielä Jenni ei suostu paljastamaan mitalin väriä.

Nyt Jenni on saamassa lukio-opintonsa ja ylioppilaskirjoituksensa päätökseen. Muilta osin ensi vuosi on vielä arvoitus, mutta sen Jenni jo nyt tietää, että siihen kuuluu korkeimman tason lentopalloa.

Pihtiputaan lukion lentopallolinja on tarjonnut erinomaisen mahdollisuuden kehittyä lajissa. Jenni kertoo kehittyneensä niin fysiikassa kuin lajitekniikassakin. Ammattivalmentajien ohjauksessa omien tekniikkavirheiden karsinta on mahdollista. Ryhmässä voi oppia myös muilta.

– Minulle itselleni suuri merkitys on lentopallolinjan ja koko lukionkin positiivisella ja kannustavalla ilmapiirillä, mikä on paras voimanlähde jaksaa niin lajin kuin lukio-opiskelun parissa.

– Pihtiputaan lukio on ollut minulle tosi hyvä valinta yhdistää lentopallon lajiharjoittelu ja lukio-opinnot, Jenni kertoo ja voi suositella tätä vaihtoehtoa kaikille lukioon aikoville lentopalloilijoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.