B-tyttöjen vuoro

Viikonloppuna oli B-tyttöjen vuoro aloittaa sarjakautensa, joka tapahtui Kuopiossa.
Seitsemän joukkuetta oli jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon. Ploki aloitti neljän joukkueen
lohkossa turnauksensa ottelulla Leppävirran Viri 2:sta vastaan. Viri kaatui kovien aloitussyöttöjen myötä 2-0 (25-9, 25-9).
Seuraava vastustaja, Tervon Urheilijat, olikin jo huomattavasti kovempi vastustaja. Ensimmäisessä erässä
näytti, että tervoo on molemmilla puolilla verkkoa, niin nahkea oli alku putaalaisten osalta.
Tervolaiset veivät erän selvin lukemin 25-16. Toiseen erään Ploki teki muutoksen aloituskuusikon
pelijärjestykseen, joka sai pelin toimimaan huomattavasti paremmin. Seuraavat erät kirjattiin plokittarien
nimiin 25-17, 15-8 ja koko ottelu 2-1.
Alkusarjan viimeisessä pelissä vastaan asettui myöskin tappioitta pelannut kotiseura Puijo Wolley 1.
Ottelun alku oli jälleen Plokilta “rauhallinen”. PuWo 1 vei erän kovan kannustuksen siivittämänä 25-21.
Toisen erän alku mentiin saman kaavan mukaan, mutta erän puolen välin jälkeen alkoi plokittarien peli
kovenemaan ja meteli vaimenemaan. Erän lopussa mitattiin henkistäkin kanttia, koska molemmilla joukkueilla
oli eräpallotilanteita. Ploki näytti erän loppukahinoissa vahvuutensa voittaen sen 28-26.
Kolmenteen erään lähdettäessä PuWo ei ollut toipunut toisen erän tappiosta, ja toisaalta plokittarilla oli
niinsanotusti “henki päällä”. Ratkaiseva erä Plokille 15-7 ja sen myötä lohko voitto ja paikka välieriin.
Välierieräottelussa verkon toiselle puolen laittoi aloituskuusikkonsa Varkauden NMKY. Vastustaja aloitti
vahvasti, mutta ottelun edetessä Plokin tytöt alkoivat saada pelijuonesta ottelutauon jälkeen kiinni.
Paikka loppuotteluun selvisi Plokille lukemin 2-0 (25-18, 25-23).
Toinen finaalipeliin tiensä raivannut joukkue oli Leppävirran Viri 1. Vastustaja oli liikkuva ja hyvän
tekniikan omaava joukkue, mutta joutui silti taipumaan Plokin vahvemman peliesityksen myötä 0-2 (17-25,23-25).

Turnausvoitto juuri kasatulle joukkueelle on hieno saavutus. Muutamien pelaajien uudet peliroolit
tuottavat hieman ongelmia, niiden omaksuminen ja oppiminen vie aikaa, mutta sitähän on. Turnauksen edetessä
joukkueen joukkuepeli hioitui kokoajan toimivammaksi, vaikka sitä ääntä ei käytettykään.
Seuraava turnaus B-tytöillä on alkuperäisen suunnitelman mukaan 13.11.