Miehet hakivat pelituntumaa Oulunsalosta

Plokin miehet jatkavat alkavalla kaudella pelaamista Keski-Suomen maakuntasarjassa. Joukkue on useiden ainakin tässä vaiheessa vielä viime vuotista pienempi, vaikka Niko Nenye ja Jyrki Meriruoko vaihtoivatkin viimevuotisen 2-sarjajoukkueen (Kiuruvesi) kotoiseen Plokin maakuntasarjajoukkueeseen. Uutena pelurina joukkueeseen kuuluu myös poikien lentopallolinjan uusin tulokas Aleksi Mechniakov. Viime kausihan päättyi ikävästi erävoiton päähän sarjan kolmannesta sijasta, joten tänä vuonna on luonnollisesti parantaa edellisestä. Ensisijainen tavoite on kuitenkin tarjota lentopallolinjalla opiskeleville mahdollisuus pelata ja sen kautta kehittyä niin yksilönä, kuin osana toimivaa joukkuetta.

Oulunsalon kirkonkylän koululle oli saapunut seitsemän joukkuetta. Joukkueet olivat Plokia lukuunottamatta Oulun seudun 3-sarja- ja harrastejoukkueita, joten taso oli sopivan haastava joukkuepelin hiomisen kannalta. Avauspelin Ploki hoiti komeasti 2-0 tiukan taistelun jälkeen. Alussa oli havaittavissa paljon epävarmuutta, kun jopa tunnetusti tappavan varmat keskimiehet sortuivat satunnaisiin virheisiin. Alkulohkon toisessa pelissä vastus oli hieman kovempi ja tulevan finaalivastuksen kohtaaminen päättyikin tasokkaan pelin jälkeen 1-1.

Välierä oli omiaan luomaan uskoa alkavaan sarjakauteen. Toisen alkulohkon voittanut joukkue oli odotetusti todella vahva niin hyökkäys-, kuin puolustuspelaamisessakin ja hetkittäin tuntui, ettei pallo jää vastustajan puolelle edes väkisin. Tasaisesti edennyt ensimmäinen erä kääntyi lopun onnistuneiden puolustusten ja torjustejen kautta Plokille. Toista erää vei kuitenkin vastustaja, aina lukemiin 7-12. Tulikuuma aikalisä sai kuitenkin joukkueen tajuamaan, että turpaan on tulossa. Väkevä nousu erävoittoon ja olikin aika juhlia hillitysti finaalipaikkaa.

Reilu kahden tunnin odotus taisi tuoda Plokilaisten mieliin jo apsin herkkuja notkuvan noutopöydän, sillä finaalissa oli kentällä käytännössä yksi joukkue. Muutama näyttävä hyökkäs ja torjunta jäivät laihaksi lohduksi, kun takkiin tuli 2-0, eikä Ploki saavuttanut edes 20 pistettä kummassakaan erässä.

Hengettömästä finaalista huolimatta päivä oli hyvin opettavainen, sekä tarjosi paljon pelituntumaa ja onnistumisia kaikille. Valmentajan jobia hoiti Jyrki, kun harjoituksia vetävä koutsi Nenosen Olli jäi kotimaisemiin saalistamaan Kolima-järven punalihaisia petoja.

Innokkaimmille faneille tiedoksi, että miesten maakuntasarja alkanee viikolla 43 tai 44 ja tulevista kotiturnauksista ilmoitetaan aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.