C-tytöt väläyttivät osaamistaan

Kuusamoon suuntautuneelta turnausreissulta C-tytöillä oli tuomisinaan kolme voittoa ja iloinen mieli. Kuukausi aikaisemmin pelatussa kotiturnauksessa koettu lievä pettymys omiin esityksiin ja taitoihin oli poispyyhitty, toivottavasti lopullisesti.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli puhtaalla pelillä lohkoa johtava Kuusamon Pallo-Karhut. Ottelu alkoi plokittarien osalta ihmettelemisellä, hermoilemisella ja näiden myötä virheiden tekemisillä. PaKa hallitsi erän alkua, mutta Ploki sai pelin juonesta kiinni ja sai hieman sekoitettua kuusamolaisten pelirytmiä. PaKa voitti erän 20-25. Edellisen erän hyvä loppurutistus kantoi hedelmää toisessa erässä. Plokin rohkea hyökkäys- ja uhrautuva puolustuspelaaminen tuotti tulosta, erävoitto 25-22. Kolmas erä oli tasainen ja siinä nähtiin hienoja, pitkiä palloralleja. PaKa eteni muutaman pisteen edulla kohti erävoittoa, kunnes Ploki tavoitti 13-13 tilanteessa ja taisteli itselleen erävoiton 15-13. Plokittarien toive ja utopistinenkin ajatus toteutui, voitto PaKa:sta 1-2.

Toinen ottelu oli Kokkolan Tiikereitä vastaan, ensimmäisen erän voitto tuli ilmeisesti edellisen pelin hurmoksessa yllättävän helposti numeroin 11-25. Toisen erään tehdyt pelaajavaihdokset sekoittivat hieman plokittarien pelaamista ja Tiikerit pääsivät hallitsemaan peliä parhaillaan jopa seitsemän pisteen erolla. Palautus alkuperäiseen pelijärjestykseen toi tarvittavan työtehon Plokin pelaamiseen ja erävoiton nappaamiseen lukemin 22-25 ja koko ottelu 0-2.

Kolmas vastustaja oli Pihtiputaalla pelatussa turnauksessa Plokia kurittanut Enonkosken Pyrintö. Nyt ei EnPy päässyt kurittamaan, vaan osat olivat vaihtuneet. Kovien aloitussyöttöjen turvin pisteet matkasivat Puttaalle selkein luvuin 0-2 (14-25, 15-25).

Sijoittuminen lohkon kolmanneksi tuo tytöille pääsyn kuunlopulla pelattaviin välieriin.

Turnauksessa huomasi kehittymistä kovissa ja tarkoissa aloitussyötöissä, joissa ei nyt tullut kovin paljon virheitä sekä torjuntapelissä, jolla saatiin suoria pisteitä sekä vaimennuksia. Asenne ja tekeminen kentällä oli myöskin saanut ripauksen tervetullutta taistelumieltä, jota löytyi koko joukkueelta.