Plokin B-tytöt kovassa koulussa

Plokin B-tytöt aloittivat SM-välieräturnauksensa Oulunsalossa. Kesken talvilomaan pidetty turnaus ei ehkä ollut alussa joukkueen parasta osaamista, mutta loppua kohti pelaajien tekemiseen tuli parempaa vastuuta ja rohkeutta.

Neljän joukkueen turnauksen ensimmäisessä ottelussa Ploki kohtasi Pieksämäen Tsempin. Peli oli tasaista lähes koko ottelun ajan, mutta Plokin omat virheet helpottivat savolaisten voittoa. Tsempin tehotyttö oli Maiju Hiekka, joka oli jättänyt Pieksämäen  liigaottelun väliin. Plokin pirtein oli Jennika Kovalainen vahvalla verkkopelillä. Joukkuetta harmitti 0-2 tappio, mutta oma tekemisen parantaminen oli ainoa tie pärjätä paremmin.

Toisessa ottelussa Ploki pelasi huomattavasti paremmin. Omat aloitukset hoituivat oikeisiin kohteisiin sekä puolustuspelin kohentuminen helpottivat sitä, että Ploki voitti Karhulan Veikoilta ensimmäisen erän 25-23. Toisen ja koko ottelun voittaminen oli tosi lähellä, mutta valitettavasti pallo ei pomppinut joukkueelle. Hamittavien vaiheiden jälkeen Veikot vei erän 30-28 ,sen jälkeen Valtion Rautatiet veivät Plokin kapteeni Kovalaisen kesken pelin ennakkon sovitulle lomamatkalle. Plokin peliin tuli heikko hetki vastaanottoon ja se merkitsi kolmannen erän luisumista Kymenlaaksoon. Plokin pirtein oli Jonna Kivinen, jonka vasuri teki vahvaa jälkeä verkolla samoin muutama puhelinkoppitorjunta olivat hyviä esityksiä.

Päivän viimeisessä ottelussa kotijoukkue Oulunsalon Vasama, jossa vahva edustus myös Suomen maajoukkueesta hoiti ensimmäisen erän  selkeän voiton 25-8 Plokista. Toiseen erään Ploki yksinkertaisti pelaamistaan siirtymällä etupassarisysteemiin. Hennat Hämäläinen ja Matkaselkä saivat peli-ilmeen muuttumaan passeillaan. Elina Markkanen tuli vahvasti peliin mukaan räväköillä nelospaikan iskuillaan. Erän lopussa Heli Tavaststjernan aloitukset hoitivat makean erävoiton Plokille 25-23.

Kolmanteen erään Ploki lähti suun makiana ja OsVa ärsytettynä. Hetkessä kotijoukkue karkasi 7-0 johtoon, mutta pikkuhiljaa Ploki sai puolustuspelinsä uomiin. Libero Anna Turunen oli Henna Matkaselän lkanssa erityisen aktiivisia sukeltamaan parkettiin. Pieni loppukiri saatiin aikaan, mutta OsVa  oli vielä vahvempi.

Tyttöjen turnaus jatkuu 21.3. Pieksämäellä.