Keskusteluforum säännöt

Tervetuloa mukaan Plokin keskusteluforumiin. Viihtyvyyden takaamiseksi tulee keskustelussa noudattaa alla olevia sääntöjä.

Muista noudattaa hyviä tapoja:

 • kirjoita asiallisesti ja harkitse sanojasi, älä herjaa toisia käyttäjiä
 • valitse viestillesi selkeä otsikko, josta käy ilmi mitä viesti käsittelee
 • vältä ISOJEN kirjainten käyttöä ja oikolue kirjoittamasi viesti ennen sen lähettämistä
 • älä kirjoita viesteihin omia tai muiden ihmisten henkilötietoja
 • älä lainaa muiden ihmisten tekstejä ilman lupaa tai mainitsematta selkeästi lähdettä
 • ilmoita asiattomista viesteistä Ilmoita asiaton viesti -painikkeella

Vastuu viestien sisällöstä

Jokainen keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva henkilö vastaa itse siitä, että hänen viestiensä sisältö on lakien ja hyvien tapojen mukaista. Keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva vastaa siitä, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet ja/tai oikeudenhaltijoiden suostumukset palvelussa julkaisemaansa materiaaliin. Jos keskustelija tai kommentoija haluaa käyttää jonkun toisen kirjoittamaa aineistoa viestinsä osana, lähde on ehdottomasti mainittava.
Kirjoittaja on Suomen lain mukaisesti rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa viestiensä sisällöstä.
Ploki.com keskusteluissa ja kommenteissa julkaistavat mielipiteet eivät edusta Ploki Pihtipudas ry:n mielipiteitä tai linjaa. Ploki Pihtipudas ry ei vastaa keskusteluissa ja kommenteissa esitetyistä sisällöistä tai palvelun ulkopuolisille sivustoille vievistä linkeistä eikä linkkien takana olevien aineistojen sisällöistä.

Rekisteröityminen ja nimimerkki

Kuka tahansa voi lukea keskusteluja ja osallistua keskusteluun. Keskusteluihin osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä. Mikäli kuitenkin vierailet sivustolla useammin, kannattaa palveluun rekisteröityä. Näin varmistat mm. sen etteivät muut voi kirjoittaa sinun nimimerkilläsi/nimelläsi.
Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä luo itselleen nimimerkin. Valittu nimimerkki näkyy kaikissa rekisteröitymisen takana olevissa yhteyksissä, joissa henkilö sivustolla esiintyy. Jos keskustelija haluaa esiintyä omalla nimellään, omaksi nimimerkiksi voi valita myös oman nimensä. Toisen nimellä esiintyminen on kielletty.
Kun keskustelija tai kommentoija on kirjautunut sivustolle ja julkaisee viestinsä, hänen luomansa nimimerkki näkyy automaattisesti viestin yhteydessä.
Rekisteröitymisen yhteydessä annettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Keskustelujen valvonta ja asiattomat viestit

Sivuston keskusteluja valvotaan pääsääntöisesti “Asiaton viesti” -ilmoitusten perusteella. Sivuston ylläpitäjä voi halutessaan poistaa yksittäisiä viestejä, viestien osia tai kokonaisia viestiketjuja tai muokata niiden sisältöä. Sivuston ylläpitäjällä on myös oikeus estää yksittäisen keskustelijan pääsy sivustolle estämällä viestien lähettäminen häirikön käyttämästä IP-osoitteesta.
Keskusteluissa ja kommenteissa on pysyttävä asiassa.

Asiattomia, julkaisukelvottomia viestejä ovat mm. seuraavat viestit tai linkit:

 • Herjaavat, rasistiset ja yksityiselämää loukkaavat viestit
 • Valheellista tietoa tai vihjauksia sisältävät viestit
 • Mainokset tai viestit, jotka tarjoavat lääkevalmisteita
 • Rikokseen yllyttävät viestit
 • Väkivaltakuvauksia sisältävät viestit
 • Siveettömät tai lapsen koskemattomuutta loukkaavat viestit
 • Muulla tavoin ploki.com ylläpidon asiattomiksi katsomat viestit, esim. kiroilua, huutamista ISOILLA KIRJAIMILLA, viestien monistamista ja massapostituksia sisältävät viestit.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.