Miehet taistelivat pisteet Jyväskylästä

Plokin miesten joukkue jatkoi Keski-Suomi-sarjan pelejään sunnuntaina Jyväskylässä. Vastaan asettuivat tammikuun kotiturnauksesta tutut Leivonmäen Pyrintö ja Huhtasuon Kisa. Kotisalissahan noita joukkueita vietiin, kuin pässiä narussa, joten Jyväskylään ei lähdetty nöyristelemään.
Pienoinen vajaamiehisyys vaikutti sikäli, että Mikko V. asteli passarin rooliin ja Pasi hakkurin paikalle. Ensin vastassa oli sarjan jumbo, LeiPy. Ottelun alussa oli havaittavissa pientä jännitystä ja jäykkyyttä, huomattiinhan vastustajan saaneen selkeitä vahvistuksia edellisen kohtaamisen jälkeen. Huonosta alusta toivuttiin nopeasti ja ensimmäinen erä käännettiin vahvalla peruspelillä kotiin, lukemin 25-21. Toinen erä tanssittiinkin jo selvästi Plokin tahtiin. Tappavan varma vastaanotto antoi Mikolle aikaa ja vaihtoehtoja hyökkäyksiin, joten erä otettiin selvästi 25-17. Kolmas erä olikin suoraa jatkoa edelliselle, jos LeiPy sai pallon Plokin kenttäpuoliskolle, niin se puolustettiin ja tapettiin. Kolmas erä Plokille 25-16 ja koko ottelu 3-0. Erityinen hatunnosto yleispelaaja Lauri Viitasalolle, joka antoi pallolle miehekkäästi kättä puhkoen LeiPyn torjuntaa tehokkaasti.

Toinen vastustaja HuKi olikin ennakolta hieman kovempi vastus. Kotiturnauksessaan heillä luonnollisesti oli runsas miehitys paikan päällä. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti ja pitkiä palloja nähtiin. Molempien joukkueiden puolustaminen on aktiivista ja jo kuolleen näköisiä palloja haettiin kuin ihmeen kaupalla peliin. Erän lopussa Ploki onnistui kääntämään parin pisteen tappio-aseman 25-21 voitoksi, mikä antoi ehkä liiankin suuren itseluottamusruiskeen. Toista erää hallitsi HuKin torjuntapeli. Plokin peli kyllä toimi muutoin, mutta HuKi pääsi luvattoman tehokkaasti torjumaan laitahyökkäyksiä. Toinen erä selvästi HuKille 18-25. Päätöserään astelikin sisuuntunut ryhmä Plokin karpaaseja. Pasi Mikkosen hyökkäysten johdolla Ploki taisteli läpi erän ja käänsi sen lopussa itselleen reilusti 25-19. Siis tästäkin ottelusta 2-1-voitto.

Turnauksessa vahvoja olivat etenkin avauspelissä Lauri ja koko päivän upeasti pelanneet libero Ossi Pärnänen ja hakkuri Mikkonen.

Ploki jatkaa sarjassa sijalla 3. Seuraavana on vuorossa kotiturnaus näillä näkymin 14.2.2010. Tervetuloa paikalle, tarjolla ainakin rumia miehiä ja kaunista lentopalloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.