C-tyttöjen SM-sarja käynnistyi

c-tytot

c-tytot

C-tyttöjen SM-sarja on jaettu kuuteen seitsemän joukkueen lohkoon. Plokin tytöt, joiden sijoitus oli lännen aluesarjassa neljäs, pelaavat lohkossa kolme. Pielaveden Sampo (idän 7.) luopui sarjasta, joka tiputti joukkueiden määrän kuuteen ja yksi turnaus jäi myös näinollen pois. Lohkon muut joukkueet ovat Woman Volley (pohjoisen 1.), Kuusamon Pallo-Karhut (pohjoisen 2.), Enonkosken Pyrintö (idän 3.), Kokkolan Tiikerit (lännen 7.), Nurmeksen Sepot (idän 10.).

Plokin lohkon SM-sarja käynnistyi Rautavaaralla pelatulla turnauksella, ja suhteellisen hyvin käynnistyikin, kun tuomisena oli kolmesta pelistä kaksi voittoa. Plokin osalta turnaus alkoi järjestävän seuran Nurmeksen Seppoja vastaan. Perinteisesti alku on Plokille nahkeaa pelaamista, niin oli onneksi Seppojenkin peli. Runsaista virheistä ja seisoskelevasta pelirytmistä huolimatta plokittaret voittivat 2-0 (25-19, 25-20).
Toinen peli oli hyväksi joukkueeksi tiedettyä Rovaniemeläistä Woman Volleytä vastaan, joka alkulämmittelyssä näytti hyvää teknistä osaamistaan. Hyvillä aloitussyötöillä Ploki vaikeutti WoVo:n hyvää keskihyökkäystä ja sai erän nimiinsä 25-22. Toinen erä alkoi putaalaisilta vaisusti ja pohjoisen tytöt saivat hyvän otteen pelistä. Toinen erä hyvien peliesitysten myöten ansaitusti WoVo:lle 19-25. Kolmas erä oli tasainen, tiukka ja jännittävä. Erää edettiin rinta rinnan aina jatkopisteille saakka. Pillin vihellyksen lopettaessa erän, pisteitä oli eniten Plokin joukkueella 16-14. Turnauksen toinen peli kirjattiin yllättäen Plokille 2-1 (25-22, 19-25, 16-14).
Plokin kolmas perättäinen ottelu pienen tauon jälkeen oli Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan. Plokin tyttöjen “paukut” taisivat loppua edelliseen otteluun, koska se ei missään vaiheessa noussut uhkaamaan hyvin liikkunutta, puolustavaa ja joukkueena pelanutta PaKaa. PaKan antama oppitunti lentopallon pelaamisesta päättyi heille lukemin 2-0 (25-14, 25-5).

Syksyn aluesarja pelattiin pakollisilla alakautta syötöllä ja hihavastaanotolla. SM-sarjassa saa syöttää yläkautta ja saa ottaa aloitussyötön vastaan sormilyönnillä. Mikäli SM-sarjan säännöt olisi pidetty samana kuin aluesarjoissa, toisi se mukanaan enemmän pelaamista ja pelillisiä ratkaisuja. Nyt hyväkätinen syöttäjä voi ratkaista ottelun niin, että vastaanottava joukkue ei juurikaan pääse hyökkäämään. Kovien aloitussyöttöjen vastaanottoa voisi harjoitella myöhäisemmälläkin iällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.