Lentopallo on ihmelaji

IMGP8255

IMGP8255

Plokin kakkossarjamatka Himagalle oli varsinainen vuoristoratapeli, vaikka tasaisella Keski-Pohjanmaalla pelattiinkin.

Ottelu kääntyi lähes kahden tunnin sählyksen jälkeen Plokille 3-2 /26-28,26-24, 25-6,21-25,15-3) Ottelupisteiden valossa Ploki voitti 27 pisteellä, mutta ensimmäisen ja neljännen erän lopun omat virheet veivät pelin kuitenkin viiteen. Ensimmäisessä erässä Ploki hallitsi peliä omalla aloituksilla ja napakoilla hyökkäyksillä. Kaksi eräpalloa ei kuitenkaan rittänyt, vaan Himanka tuli Lotta Laurin johdolla ohi ja voittoon. Se oli samalla heidän kauden ensimmäinen. Toista erää vei Urheilijat, vierasjoukkueen peli oli kaukana normaaliosaamisesta. Nuorekkaasta Plokista vähiten hukassa oli ensimmäistä kakkossarjapelissä pelannut Anna Turunen, joka ahkeroi liberon paikalla. Erä puolivälissä Ploki löysi muutaman löysi tekemisen ilon ja rytmin, jolla hoiti vaikean 20-22 tilanteen 26-24 voitoksi.
Kolmannessa erässä passari Kiia Paanasen aloitukset onnistuivat horjuttamaan Himangan vastaanoton. Peräti 11-0 tilanteesta oli hyvä Elina Markkasen jatkaa. Peräti 25-6 erävoitto oli tämän kauden murskaavin. Neljäskin erä sujui Plokin merkeissä. 20-14 johto hupeni kuitenkin piste pisteeltä. Kauttaaltaan joukkueen vastaanotto romahti viime hetkillä. Kotijoukkue napsikin jo toisenkin erän.
Viides ja ratkaiseva erä lähti Plokilta hyvin käyntiin. Paanasen aloitusvuorolla tilanne oli selkeä 7-0 johto, joka säilyi. Loppurutistus onnistui koko joukkueelta. Yleispelaaja Saara Niemisen vastaanoton jälkeinen tekeminen hyökkäyksissä oli tehokasta. Hyvänä apuna oli Markkanen. Joukkueen kapteeni Tuire Koljonen ansaitsee isot kiitokset aktiivisesta joukkueen tsemppaamisesta.
Plokin pelit jatkuvat vielä sunnuntaina klo 14.00 Pihtipudas-Salissa. Vastustajaksi tulee Laihian Luja 3. Panoksena on ylemmän sarjan paikka. Yleisöllä on vapaa pääsy peliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.