C-tytöt SM-sarjaan

C-tytöille kunniakas neljäs sija kahdentoista joukkueen AM-turnauksessa toi jatkopaikan ikäistensä SM-sarjaan.
Plokin ensimmäinen alkusarjan ottelu Seinäjoki Lentistä vastaan päättyi vaiherikkaiden peliesitysten jälkeen SeLen voittoon 2-1.
Alkusarjan toinen vastustaja Kauhajoen Karhun joukkue oli joka osa-alueella Plokin tyttöjä epävarmempi, peli puhtaasti Plokille 2-0 ja alkulohkon toinen sija varmistui.
Lähes kolmen tunnin tauon jälkeen putaalaiset saivat vastustajikseen tutun Alajärven Ankkurit 96 joukkueen. Ottelu päättyi riemukkaasti 2-1 Plokin tyttöjen voittoon ja samalla tytöt selviytyivät turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon.
Otteluun pääsystä neljän parhaan joukkoon plokittaret saivat vastaansa puhtaalla pelillä lohkonsa voittaneen Nurmon Jymyn 96. Tässä ottelussa Putaan tyttöjen taistelijan kyvyt tulivat esiin. Sinnikkyys kenttäpelaamisessa ja usko omiin kykyihin palkittiin upealla 2-1 (23-25, 25-20, 15-13) voitolla. Makean voiton myötä Ploki selvisi mitalipeleihin.
Semifinaaleissa tytöt saivat vastaansa uudestaan oman alkulohkonsa voittaneen SeLe:n joukkueen. Nyt tasaisemman pelaajamateriaalin omaava SeLen joukkue ei antanut plokittarille mahdollisuuksia nousta uhkaamaan heidän pääsyään finaalipeliin. Ottelu selkeästi seinäjokisille 2-0.
Pronssiottelussa Ploki kohtasi vahvaa puolustupeliä pelaavan Laihian Luja 1 joukkueen. Ensimmäinen erä oli puoleenväliin asti tasaista taistoa, virheettömämmin erän lopun pelannut Laihia vei sen nimiinsä 25-23. Toinen erä mentiin tasapäin 10-11 tilanteeseen, jonka jälkeen Ploki vuorostaan hallitsi erän loppua voittaen erän selvästi 25-17. Kolmannessa erässä laihialaisten sinnikäs taisteluhenki ja kannustushuutojen tuoma hurmio palkittiin erävoitolla pistein 15-8.

Ploki pelasi AM-turnauksen kokoonpanolla: Alisa Mäkelä,Anni Toivonen,Jonna Kivinen,Inka Jämsen,Miisa Tavaststjerna, Anniina Matalamäki, Petra Pänkäläinen,Sini Koljonen.

Päivän tulokseen voi olla tyytyväinen, niin jokainen pelaaja erikseen kuin koko joukkueen esitykseenkin! Yhteenvetona turnauksesta voisi todeta, että näin massiivista turnausta ei pitäisi järjestää yksipäiväisenä. Plokin joukkue oli Kokkolan Urheilutalolla aamukahdeksasta iltakymmeneen. Päivään sisältyi kuusi ottelua, kuusitoista pelattua erää ja plokilaisten lähtiessä hallilta finaalipeli oli vielä kesken. Kotiutumisaika putaalaisilla oli yöllä puoli kahden aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.