Hopeaa Plokin B-tytöille

Pelikertomus teemalla “Urheilujuomaa ja ruisleipää”

Lännen aluemestaruudet ratkaistiin tänä vuonna Kurikassa. Yhdeksän joukkueen lopputurnauksessa pelattiin aluemestaruuden lisäksi seitsemästä paikasta SM-sarjaan, joka käynnistyy tammikuussa. Plokin B-tytöt sijoittui syksyllä pelatussa lohkossa toiseksi heti alueen ennakkosuosikki Nurmon Jymyn jälkeen. Näiden ottelujen perusteella Plokin alkulohkossa pelasivat oman alkulohkonsa voittanut Kurikan Ryhti ja kolmonen Seinäjoen Lentis.

Aamuajelu Pihtiputaalta Kurikkaan ja pelivarusteet päälle ja pelaamaan. Avausottelussa Ploki sinnitteli ensimmäisessä erässä Kurikkaa vastaan alun, mutta loppu ja toinen erä sujui selkeästi Ryhdin hallinnassa. Plokin pelissä oli liikaa virtaa, eikä homma ollut kontrollissa. Selkeän 0-2 tappion jälkeen joukkue päätti rauhoittaa tekemistään. Peli Seinäjokea vastaan toimikin välillä erityisen hyvin, vaikka SeLe ahdistikin toisessa erässä. Plokin Elina Markkanen ja Jennika Kovalainen pääsivät välillä käyttämään osaamistaan verkolla. 2-0 voitto takasi alkulohkon kakkospaikan.

Seuraavan pelin voittajalle oli palkintona paikka SM-sarjaan, johon olivat alkuvoittajat jo selviytyneet. Plokin vastustaja oli lohkonsa kolmanneksi sijoittunut SeLe/-94 joukkue. Plokin hoiteli ottelu vahvoilla aloituksilla ja passari Emma Liukon selkeällä passipelillä. Voiton jälkeen joukkue oli tyytyväinen pääsystä SM-sarjaan, mutta pelaaminen kiinnosti joukkuetta edelleen, vaikka ottelun välissä oli yleensä ainoastaan 15 minuutin välipalatuokio.

Ottelun Ploki-Petäjäveden Petäjäiset voittajalle oli paikka mitalikolmikossa. Ensimmäistä erää hallitsi Ploki. Hyvä ja aktiivinen ilme näkyi vahvana osaamisena kentällä. Selkeä avauserän 25-18 voiton jälkeen pelitahti muuttui. PetPet oli aktiivinen. Varsinkin ex-plokilainen Henriikka Tamminen teki tuhoja entisille pelikavereilleen. Hetkessä taululla oli Petäjäveden johto 16-8. Plokin valmentaja Martti Karjalainen vaihtoi passariksi Heli Tavaststjernan, jonka tulo kentälle piristi joukkuetta. Ploki nousikin tasoihin, mutta erän lopun harmittavat aloituvirheet kostautuivat 24-26 tappiona. Kolmanteen erään Ploki löysi ensimmäisen erän tatsin, jossa PetPet peli saatiin kuriin. Verkolla Susanna Parkkonen torjui tehokkaasti samoin puolustuspeli nousi parani libero Anna Turusen johdolla. Komea 15-6 erävoitto takasi Plokille vähintään mitalin, joka oli tässä vaiheessa valtavasti yli ennakko-odotusten.

Välipalan jälkeen tytöt kiiruhtivat heti peliareenalle. Vastustaja Nurmon Jymy ei antanut armoa, vaan takoi 25-10 erävoiton. Toiseen erään Ploki löysi jälleen uuden juonen pitäen välillä Jymyä ahtaalla, mutta selkeästi parempi erä (22-25) meni vielä Nurmon tulevalle mestarijoukkueelle.

Hetkellisen tauon jälkeen ja ruisleivän mutustelun jälkeen jälleen baanalle. Turnauksen viimeinen peli alkusarjassa hävitylle kotijoukkue Kurikan Ryhdille. Ensimmäisessä erässä peli aaltoili laidasta laitaan, mutta Ryhti oli vahvempi. Toisesta erästä lähtien kotijoukkueen pelissä näkyi selkeämmin väsymys. Rankka turnaus hyydytti kotijoukkueen runkopelaajat. Plokin laajempi pelaajarintama tuli esille. Komea 25-15 voitto siivitti koko joukkueen hurmokseen, joka palkittiin vielä kolmannen erän voitolla ja hopeamitaleilla. Pelien jälkeen maistui muukin ruoka kuin perinteinen turnausvälipala ruisleipä ja urheilujuoma. Kotimatka sujuikin iloisissa ja onnellisissa merkeissä.

Kakkostila oli erinomainen bonus ryhmältä, joka on ollut kasassa vasta syyskuusta alkaen. Harjoittelu on maistunut kaikille ja palkinto siitä oli pääsy SM-sarjaan ja mitali aluemestaruusfinaaleissa. Tammikuun lopulla alkava SM-sarja tarjoaa pelaajille hyvät mahdollisuudet kehittyä taas uralla eteenpäin. ZING,ZING!!!

Ploki B-tytöt: Jennika Kovalainen (C), Johanna Oikari, Heli Tavaststjerna, Susanna Parkkonen, Henna Hämäläinen, Henna Matkaselkä, Jonna Kivinen, Kristiina Minkkinen, Elina Markkanen, Anna Turunen, Emma Liukko Valmentaja. Martti Karjalainen Kuljetus/huolto: Jouni Turunen Erityiskiitos koko joukkueen puolesta: Katri Markkanen , valmentajana kahdessa viimeisessä ottelussa (Karjalainen matkalla Pihtiputaalle)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.