Pihtiputaan lukion tytöille KLL:n hopeaa

Koululiikuntaliiton lopputurnaus, Pihtipudas

Pihtiputaan lukion tytöt jatkoivat mitalisarjaansa edellisvuosien tapaan. Viime vuoden pronssi kirkastui hopeaksi. Loppuottelussa Euran lukio oli niukasti parempi 2-0.

Tiistaina pelattu KLL:n lopputurnaus oli täynnä isoja iloja ja pieniä tunnelmantekijöitä.
Päivä alkoi kahdella alkulohkon ottelulla. Ensimmäiseksi vastaan tuli hyvin taisteleva ja syöttävä Nurmon joukkue. Pihtiputaan lukiolla oli vaikeuksia saada pelifiilistä päälle ja suoritukset hakivat uomiaan. Pikkuhiljaa ensimmäisen hävityn erän jälkeen alkoi rentous löytyä ja suorituksia napsahdella vastustajan kenttään. Ensimmäisessä pelissä onnistujiin kuului mm. Niemisen Saara hyvien syöttöjen ansiosta ja Jennika Kovalainen naputti muutaman hyvän lyönnin kenttään. Peli päättyi 2-1 voittoon.

Toisessa pelissä vastaan tuli Iitin lukio. Ottelu sujui pihtiputaalaismerkeissä selkein 2-0 luvuin. Kaikille pelaajille tuli tasaisesti onnistumisia.

Kahden voiton ansiosta välierä paikka napsahti taskuun ja vastaan tuli tiukan taistelun jälkeen Pieksämäen lukio, joka hävisi lohkovoiton niukasti Euran lukiolle 2-1. Välieräottelu alkoi putaalaisilta virheiden ryppäänä ja muutenkin pelijännitys oli suuri, ettei rentoutta löytynyt. Toiseen erään asteli aivan uudella ilmeellä oleva putaalaisten ryhmä. Pieksämäki jäi ihmettelemään huimaa yritystä ja kovia suorituksia sekä vauhdikkaita tuuletuksia. Ottelun ratkaisu siirtyi kolmanteen erään. Pihtipudas jatkoi hyvää ja rentoa menoa. Suoritukset olivat kovia ja yritys ja meno kentällä railakasta. Ottelupallon napsahdettua kenttään purkaantui huima voitontanssi finaalipaikan kunniaksi. Peli oli kokonaisuudessa hyvää ja onnistuneita suorituksia tuli kaikille. Taisteluhenki oli jotain käsinkosketeltavaa, johon oman lisän toi erittäin hyvin mukana olleet vaihtopelaajat.

Toisessa välierässä Euran lukio voitti Nurmon 2-0. Finaalipeli Euraa vastaan alkoi pienen hengähdystauon jälkeen. Liekö tauko ollut hiukan lyhyt putaalaisille, meno ei noussut edellisen pelin tasolle. Ajatus pelissä ei kestänyt kuin paikkapaikoin , joten peli oli virheiden sävyttämää, niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksissäkin. Ja tokihan Eura esitti hyvää tasaista suoritusta finaalissa, mm LiigaEuran ja pelaajat keskitorjuja Laura Mäkikalli esitti hyviä torjuntoja ja Mia-Mari Jokinen hyviä puolustuksia ja vastaanottoa. Finaalipeli meni euralaisille 2-0 ja kultamitalit matkasivat viime vuoden tapaan samaan osoitteeseen ja putaalaisille tuli hopeamitalit kaulaan. Viime vuoden kolmas sija nousi pykälällä ja pronssi kirkastui hopeiseen.

– Tokihan tappio hetken harmitti, mutta kokonaisuus huomioon ottaen, olen erittäin ylpeä joukkueestani! Koko porukka oli hyvin mukana jokaisessa pelissä, kentällä olevat onnistuivat tasaisesti ja osalla suoritukset paranivat päivän kuluessa, mm Tuovilan Jenni oli suuressa roolissa Pieksämäen pelissä. Passarin tontilla Suokkaan Saana pelasi muutaman vuoden jälkeen. Hän teki naisen työn ja sai hyökkääjät mm. Mira Pienmäen, Saara Niemisen, Elina Markkasen, Jennika Kovalaisen loistamaan. Parkkosen Susanna esitti keskellä hyviä torjuntoja. Matkaselän Henna kävi vaihdosta syöttämässä muutaman vaikean syötön vastustajan kenttään. Johanna Oikari ja Kristiina Minkkinen kävivät onnistuneesti tuuraamassa Saanaa etukentällä ottaen muutaman hyvän torjunnan. Ja Liukon Emma kävi tuuraamassa hyvin Saanaa takakentällä pienen pätkän. Liberona hääri koko päivän Heli Tavastjerna poimien hyviä puolustuksia. Sokerina pohjalla, tällä kertaa huoltajana ollut Tiia Frusti sekoitti hyvät juomat ja eli hengessämukana hyvin kannustaen pelaajia.
Joukkueen päävalmentaja Satu ajatukset pelin jälkeen olivat myönteiset.

-Pihtiputaan lukion viime vuoden sijoitus parani pykälällä, joten siitä voidaan täällä olla ylpeitä, niin pelaajat kuin taustatkin. Kiitokset kuuluvat koko valmennustiimille, johon kuuluvat Karjalaisen Martti, Sepposen Kirsi, Vaittisen Mikko ja Heikkisen Noora. Nautitaan hopeasta, mutta jatketaan töitä ja hikipisaroiden vuodattamista salilla pelin parantamiseksi, jotta ehkä jo ensi vuonna mitali kirkastuisi.
Alkulohkot

Pihtipudas – Nurmo 2-1
Nurmo -Iitti 2-0
Iitti – Pihtipudas 0-2
Pieksämäki – Kurikka 2-0
Kurikka – Eura 0-2
Eura – Pieksämäki 2-1

Välierät

Pihtipudas – Pieksämäki 2-1
Eura – Nurmo 2-0

Pronssi

Nurmo – Pieksämäki 1-2

Kulta

Eura – Pihtipudas 2-0

Pihtiputaan lukio

Jennika Kovalainen
Johanna Oikari
Jenni Tuovila
Susanna Parkkonen
Heli Tavaststjerna
Henna Matkaselkä
Saana Suokas
Kristiina Minkkinen
Elina Markkanen
Saara Nieminen
Mira Pienmäki
Emma Liukko
Huoltaja Tiia Frusti
Valmentajat Satu Natunen, Noora Heikkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.