Pihtiputaan lukio finaaleihin

KLL:n aluefinaalit pelattiin Pihtipudas-salissa kolmen joukkueen voimin. Pihtiputaan lukio oli saanut vastustajikseen Utajärven ja Outokummun lukiot. Yksinkertaisen sarjan voitti Pihtipudas päästen pelaamaan lukioiden lopputurnaukseen.

Pihtipudas – Utajärvi 2 – 0 (25-12, 25-14) – Aloitusseitsikko: Saana Suokas, Jenni Tuovila, Jennika Kovalainen, Elina Markkanen, Saara Nieminen, Mira Pienmäki, liberona Heli Tavaststjerna. Ensimmäisessä erässä oli jännitysjäykkyyttä ja vastustaja karkasi jo 4-1 johtoon hyvillä syötöillä ja Pihtiputaan omilla virheillä, mutta pikkuhiljaa rentous alkoi löytymään peliin ja joukkue tekiä hyviä suorituksia. Elina Markkanen kunnostautui syöttöruudussa pitkällä syöttöputkella. Pislaplokin liigaringissä liberona pelaava Saana Suokas pelasi lukion joukkueen passarina. Hänen passeista hyökkääjät saivat hyviä ratkaisuja mm. Mira Pienmäki takoi keskeltä ja Saara Nieminen laidasta.

Toinen erä aloitettiin samalla seitsikolla ja onnistumisia tuli tasaisesti kaikille. Saara Niemisen syöttövuorolla saatiin hyvä etumatka vastustajaan. Loppuerästä Emma Liukko kävi passarin tontilla tarjoilemassa hyviä passeja hyökkääjille.

Utajärvi – Outokumpu 2 – 0 (25-17, 25-20)

Outokumpu – Pihtipudas 0 – 2 (16-25, 16-25) – Aloitusseitsikko: Saana Suokas, Elina Markkanen, Henna Matkaselkä, Jennika Kovalainen, Jenni Tuovila, Mira Pienmäki, liberona Heli Tavaststjerna.
Alku oli samanlainen kuin ensimmäisessä ottelussa, vastustaja meni hyvillä syötöillä karkuun, mutta libero Heli Tavaststjerna puolustuksilla ja Jennika Kovalaisen syötöillä erä kääntyi.
Toisessa erässä Jennin paikalle tuli Saara Nieminen ja peli rullaili hyvin. Jennikalla oli myös toisessa erässä syöttöjyvä kohdallaan. Emma Liukko tuurasi erän puolivälin jälkeen passarina Saanaa myös Kristiina Minkkinen kävi verkolla torjumassa onnistuneesti loppuerästä. Johanna Oikarin laittaman pahan ottelunpallon voittaminen merkitsi samalla Pihtiputaan lukion aluefinaalin voittoa.