B-tytöille voitto ja tappio

Plokin b-tytöt aloittivat lentopallokautensa kotiturnauksella. Pihtiputaalla järjestettyyn aluesarjan turnanukseen olivat saapuneet Vaasan Vasaman, Kurikan Ryhdin ja Laihian Lujan joukkueet. Valitettavasati viime kauden Suomen mestari Nurmon Jymy jäi ensimmäisestä turnauksesta pois maajoukkue-edustusten takia.
Ensimmäisessä kamppailussa Ploki hoiti selkeästi 2-0 (25-13,25-12)Vasaman. Ottelun peruskuvio oli Plokin kovat aloitukset ja vahva hyökkäyspeli. Tehokkaimmat olivat Elina Markkanen 8/+5, Jennika Kovalainen 8/+4 ja Henna Hämäläinen 6/+4.Ensimmäisen keskipelaajan roolissa pelannut Jonna Kivinenkin teki 4/+3. Ottelussa kaikki pelaajat kävivät onnistuneesti hakemassa tuntumaan pelaamiseen.
Toiseen peliin vastus koveni. Laihian Luja pelissä perustui kahteen elementtiin kovaan puolustukseen ja erinomaisiin aloituksiin. Ensimmäisen erän Ploki hoiti vähemmillä virheillä kuin vastustaja. Oma tekeminen oli räväkkää. Toinen erä eteni tasaisesti,mutta Katariina Taittosen aloitusvuorolla Luja karkasi selkeään voittoon.Plokin vastaanotto ei saanut kunnolla palloa passareille.
Kolmas erä eteni vielä tilanteeseen 5-5, jonka jälkeen Ploki peli jumiutui. Harmittavasti Plokin pelipäivän heikoin hetki sattui kolmannen erän lopulle. Laihia puolusti kotijoukkueen hyvät hyökkäykset peliin ja sen jälkeen se teki tarvittavat pisteet. Ottelu päättyi Lujalle 2-1 (17-25,25-17,15-7).
Tilastojen perusteella Plokin kompastuksena olivat vastaanotto sekä oman aloituksen virheet. 31 omaa virhettä tekivät tällä kertaa oman pelin tekemisestä vaikean. Onneksi kausi on vielä alussa ja parhaat pelit vielä edessä. Plokin paras pisteentekijä oli Kovalainen 9/+3, Markkanen 8/+1, Henna Hämäläinen 7/+1 ja pirteästi pelannut Susanna Parkkonen 5/+2.
Seuraavan kerran Plokin b-tytöt pelaavat 7.11. Vaasassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.