Pihtiputaalaispareja Junior Beach SM-finaaleissa

Muutaman vuoden tauon jälkeen nähtiin pihtiputaalaispareja Junior Beach SM-finaaleissa, jotka pelattiin
Pieksämäellä. Puitteet turnaukselle ovat Pieksämäellä hienot, ja sääkin oli suosiollinen molempina
päivinä.

Lauantaina pari Kinnunen Anni / Kemppainen Emilla karsivat tyttöjen U14 -sarjassa pääsystä kahdeksan
joukkueen kaavioon. Sarjaan oli ilmoittautunut neljätoista joukkuetta. U14-sarjat ovat epävirallisia
SM-sarjoja. Ensimmäistä kertaa beachin pelaamista kokeilleet tytöt esittivät oikeaa taisteluasennetta
nousemalla toisen ottelun toisessa erässä 17-4 tappioasemasta hätyyttelemään erävoittoa,
joka kuitenkin päätyi vastustajalle 21-19. Ensimmäisen erän Anni ja Emilla olivat voittaneet selvästi.
Kolmas erä kovasta taistelusta huolimatta kirjattiin vastustajan nimiin.
Yksi otteluvoitto ja niukka 2-1 tappio eivät riittäneet, vaan tyttöjen kohtalona oli jäädä kaavion
ulkopuolelle eli lopullinen sijoitus oli jaettu yhdeksäs sija. Beach-kärpänen on suorittanut tehtävänsä,
ja puraissut. Ensi kesänä tytöt aikovat lähestyä lajia harjoitusten kautta, joka tänä kesänä jäi hyvin vähiin.

Toinen putaalaispari olikin beach-kentillä jo tuttu pari Koljonen Sini / Matalamäki Anniina.
Parin kesän tauon jälkeen tytöt päättivät lähteä kokeilemaan vanhoja taitojaan, sillä kesän aikana
tytöt eivät kerenneet lajia juurikaan harjoittelemaan.
U18-sarjassa ei ollut kuin kahdeksan joukkuetta, eli kaikki pääsivät kaavioon. Ensimmäinen peli
oli tiukka, tuttu pari Nousiainen / Kuosmanen vastassa. Ottelu Sinille ja Anskulle 2-0 (21-17, 26-24).
Toinen ja kolmas ottelu olivat selvempiä. 2-0 voitot putaalaisille ja paikka finaaliin. Toinen
finaalijoukkue oli Pihtiputaalla osaturnauksen voittanut pari Hautamäki Salla / Hänninen Maiju.
Ottelu oli finaalitasoa, hiekka pölisi, palloa haettiin peliin kentän pinnasta, välillä rajojen
ulkopuoleltakin, eikä periksi antanut kumpikaan osapuoli. Kun tuomari näytti ottelun päättyneeksi,
pohjanmaan tytöt tuulettivat ja putaalaisten kasvoilla oli pettymyksen ilme. Hautamäki / Hänninen
voittivat Suomen Mestaruuden 2-1, hopeaa Koljonen / Matalamäki parille.
Peseytymisen jälkeen Sini ja Ansku analysoivat peliään ja olivat alkupettymyksen jälkeen
tyytyväisiä tulokseen, koska finaaliottelu oli niin tasainen, että se olisi voinut kääntyä myös