B-tyttöjen 2.pooli

B-tyttöjen SM-sarjan 2. A-pooliturnaus pelattiin Joensuussa. Plokin joukkueen aloituskokoonpano oli taas hieman
roolitettava uusiksi loukkaantumisen vuoksi, joka sattui viikolla harjoituksissa.
Ensimmäinen vastustaja oli uusi tuttavuus JyväsLentis, joka pystyi hyödyntämään plokilaisten epävireisen
joukkuepelin. JyLe vei ottelun putaalaisten pyristelystä huolimatta 2-0 (25-23, 25-21).
Seuraavaksi plokilaisten tasoa tuli testaamaan kotijoukkue Joen Juju. Ottelu ei ollut “läpihuutojuttu”, vaikka
ensimmäisen erän 25-17 pisteet antoivat aiheen näin olettaa. Seuraavan erän taisteli Ploki itselleen 23-25 ja niin
oli edessä vielä yksi erä. Kolmannen erän puoltenvaihdossa, joka tehtiin Jujun johtaessa, Plokin joukkue oli
vain muutaman pisteen jäljessä. Joensuulaisten tasaisempi joukkue hallitsi kovilla syötöillään erän lopputilanteet
vieden erän 15-10.
Viimeinen ottelu oli tuttua vastustajaa Pieksämäen Tsemppiä vastaan. Tsemppi vei väsynyttä Plokia ensimmäisessä erässä
johtaen parhaimillaan 13-4. Plokilaiset saivat hiljalleen omaa peliään viriteltyä taisteluvireeseen ja sievennettyä
erätappion lukemiin 25-17. Taisteluun päättynyt ensimmäinen erä kantoi hedelmää toisessa erässä. Ploki johti erää
puoleenväliin, jonka jälkeen Tsemppi tavoitti ja meni ohi. Putaalaiset eivät antaneet periksi, vaan lisäsivät jalkoja
mahan alle ja puolustivat kenttäänsä pedon lailla. Toisen erän taistelutilanteet olivat yleisöön meneviä. Molemmat
joukkueet pelasivat loistavaa puolustuspeliä. Parhaat pallorallit kestivät useita minuutteja. Erän loputtua kaikkensa
antaneet tytöt huohottivat, mutta kyllä se kannatti, 25-23 voitto. Ilmeisesti toisen erän menetys oli Tsempille liikaa,
he eivät saaneet peliään käyntiin kolmannessa erässä. Nyt oli Plokin vuoro pommittaa aloitussyötöillä heidän vastaanottonsa
telakalle luvuin 15-9. Historian lehti kääntyi, Ploki voitti Tsempin 2-1 (17-25, 25-23, 15-9).
Tsempin voittaminen ei auttanut sijoituksellisesti, vaan Ploki putosi B-pooliin. 3. kierroksen poolit pelataan
lauantaina 9.2. Ploki saa matkustaa Oulunsaloon, jonne tulevat kotiseura Vasaman lisäksi Pielaveden Sampo sekä JyväsLentis.