Plokin miehet vaihtelevassa vireessä

Plokin miesten taival 2-sarjassa jatkui kauden kotiavauksella Saarijäven Pullistusta vastaan. Pistetili saatiin auki, kiitos 2-sarjankin valloittaneen pistelaskusysteemin, jossa 3-2-tulokseen päättyneissä peleissä pisteet jaetaan Mestaruusliigan malliin 2-1. Lähes 70-päisen katsojajoukon harmiksi voitto kuitenkin matkasi ailahtelevien vaiheiden jälkeen Saarijärvelle lukemin 2-3 (28-26, 14-25, 21-25, 25-18, 8-15).

Mukaan rosteriin saatiin Sami Matalamäki, jolta odotettiin vahvistusta avausottelussa ailahdelleeseen vastaanotto- ja puolustuspeliin. Pienten loukkaantumisten vuoksi poissa pelaavasta kokoonpanosta olivat Antti Hyvönen ja Miko Siekkinen. Otteluun lähdettiin seitsikolla passari Meriruoko, hakkuri Nenye, keskellä Pesonen ja P. Matalamäki, yleispelaajina Mechniakov ja Tiala, joka tosin sai tehdä tilaa nuoremmalle Matalamäelle jo avauserän alkupuolella. Liberon paidalla vartaloaan peitteli Pärnäsen Ossi.

Avauserä oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Molemmat joukkueet saivat muutamia useamman pisteen putkia, mutta karkuun ei päästy puolin eikä toisin. Erän lopussa Ploki oli niukasti vahvempi ja ennenkaikkea varmempi, vaikka SaPu ehtikin jo ohikiitävän hetken tuulettaa erävoittoa kun ottelun päätuomarille meinasi sattua karkea lapsus. Vääryyttä ei kuitenkaan koettu ja erä jatkopalloilla kotijoukkueelle.

Toiseen erään vetäistiin takki ääriään myöten auki. Neljä syöttövirhettä erän alkuun ja vierailijat reilulle karkumatkalle. Plokin peli ei löytänyt edes keskinkertaista harjoitustasoa missään vaiheessa, eikä edes vaihdosta tulleista yleispelaajista (Väisänen ja Körkkö) saatu riittävästi voimaa pelin kääntämiseksi. Pitkälle erätauolle lähdettiin SaPun murskaavan erävoiton tahdittamana.

Ryhtiä haettiin kokoonpanoa muokkaamalla ja kolmanteen erään liberoksi siirrettiin Mechniakov. Jonkiasteinen ryhtiliike tapahtuikin ja Pistipudas-salin yleisö sai nautiskella jännittävästä erästä. Vielä 10-10-tilanteessa peli oli hyvin hanskassa, mutta loppua kohti erityisesti helppojen jatkopallojen nostaminen alkoi jännittää liikaa. SaPu käytti omilla syöttövuoroillaan tilaisuutensa ja paineli erävoittoon 21-25.

Vihdoin ja viimein neljännessä erässä isännät päättivät istahtaa kuskin jakkaralle. Valmentaja Olli Nenosen painottama “oman pelin jauhaminen” tuotti tulosta isolla kädellä, kun Ploki hyökkäsi laajalla rintamalla tehokkaasti. Erityisesti erän loppupuolella peli oli tyylikästä katseltavaa ja Jussi Väisänen väläytteli vihdoikin hyökkäystehojaan passari Meriruo’on pehmeistä passeista. Plokin komea erävoitto vei ottelun viidenteen erään.

Illan päätöserä näytti karusti, kumpi joukkue oli valmis voittamaan pelin ja ennenkaikkea tekemään töitä voittonsa eteen. SaPu pelasi alusta asti erittäin ehjästi ja eleettömästi kotijoukkueen sortuessa useampaan helpohkoon syöttövirheeseen. Viidennessä erässä vierailijat kaivoivat lähes kaikki pallot takaisin peliin ja tilaisuuden tullen hyökkäsivät tehokkaasti ja pääsivät ansaitusti juhlimaan ottelun voittoa. Ottelun parhaina palkittiin hakkurit Niko Nenye ja vieraiden Timo Vuori. Saarijärveläisistä palkinnon olisi yhtä hyvin käydä pokkaamassa myös todella tehokkaasti hyökännyt yleispelaaja Aarne Ahvenainen.

Ei auennut siis voittotili Plokin miehillä vieläkään, mutta kausi on vasta alussa. Ensi viikonloppuna avausvoittoa metsästetään Alavieskasta ja vajaan parin viikon päästä palataan kotiyleisön eteen toivottavasti entistä miehekkäimmin ottein.